PhysioTrainer – Personal Trainer -koulutus fysioterapeuteille

PhysioTrainer kuva

PhysioTrainer-koulutus on fysioterapeuteille räätälöity personal trainer -koulutus. Personal trainerin koulutuksella saat uusia välineitä fysioterapeutin työhösi tai voit luoda itsellesi sivutyön, oikealla asenteella jopa unelmiesi ammatin. PhysioTrainer yhdistää fysioterapian ja henkilökohtaisen valmennuksen luontevasti ja tehokkaasti – lue lisää PhysioTraining-konseptista!

Uudet koulutuspäivät julkaistu ja koulutushaku avattu:  5.-7.8.2022 /26.-28.8.2022/ 16.-18.9.2022 /4.-6.11.2022

UUTTA! Koulutusta on kehitetty ja kehitetään vuonna 2021, seuraavassa koulutuksessa paljon uutta lisämateriaalia. Aiempi iso päivitys oli syksyllä 2019 jolloin sisältöä päivitettiin pyrkimyksenä huomioida entistä paremmin fysioterapeutin asiakaskunta. Mukaan otettiin yksi uusi koulutuspäivä, jonka punaisena lankana toimii kuntoutuksen ja treenin yhteensovittaminen. Uusi päivä otettiin syksyn koulutuksessa erittäin hyvin vastaan.

Kiinnostaako tarkempi sisältö? Jätä sähköpostisi, niin lähetämme tarkemman esitteen koulutuksen sisällöstä.

Mikä on PhysioTrainer?

PhysioTrainer logoPhysioTrainer on fysioterapeutti, joka on fysioterapiatutkinnon lisäksi suorittanut laadukkaan, alan huippujen kehittämän personal trainer -koulutuksen. PhysioTrainerin yli kolmen vuoden AMK-tutkinto pohjatietona takaa, että hyviä valmennustuloksia voidaan saavuttaa tehokkaasti ja turvallisesti. PhysioTrainerit osaavat myös huomioida asiakkaan tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Personal trainer ei ole suojattu ammattinimike, vaan valmennustyötä saa tehdä kuka vain. Valmentajien ammattitaidon ja luotettavuuden selvittäminen on haasteellista ja pahimmillaan ammattitaidoton valmentaja voi vaarantaa asiakkaan terveyden. PhysioTrainer-ammattinimike takaa, että valmentajalla on tarvittava asiantuntemus ja pohjatiedot laadukkaan valmennuksen tarjoamiseen. Rekisteröityä PhysioTrainer-tavaramerkkiä saa käyttää ainoastaan Terveysverkon PhysioTrainer-koulutuksen suorittanut fysioterapeutti.

Jos sinua kiinnostaa PhysioTrainerin hankkiminen valmentajaksesi, löydät koulutetut PhysioTrainerit paikkakunnittain täältä.

PhysioTrainer koulutuskuva

Fysioterapeutti, personal trainer -koulutus sinulle!

PhysioTrainer-koulutus on luotu sinulle, fysioterapeutti tai fysioterapiaopiskelija, joka haluat laajentaa työnkuvaasi sekä valmentaa ja auttaa ihmisiä eri elämäntilanteissa. Koulutuksen myötä opit valmentamaan fysioterapeuttisella otteella, osaat laatia lajityypillisiä vaativia kuukausiohjelmia ja osaat arvioida paremmin liikettä. Koulutus antaa lisävalmiuksia kuntouttaa TULES- tai neurologisia haasteita kohtaavia asiakkaita. Lisäksi perehdyt alan huippujen johdolla ravitsemukseen ja motivoivaan valmennukseen. Opit myös nykyaikaisen liiketoiminnan logiikan sekä miten luodaan menestyvä hyvinvointialan palvelutuote.

Koulutus sopii sinulle, jos pyrkimyksenäsi on työllistyä helpommin alalla, kehittää itseäsi nykyisessä työnkuvassa tai haluat lisäansioita muun työn ohella. Nautit uusista haasteista ja toisaalta haluat auttaa ihmisiä kohti terveempää arkea, tai haluat kehittää monipuolisempia fysioterapiapalveluita ja sinulla on unelma omasta yrityksestä sekä itsesi työllistämisestä.

PhysioTrainer-nimikkeen saa käyttöön suoritettuaan lähiopetusjaksot, harjoitustyön ja tentin hyväksytysti. Nimikkeen käyttöön ei liity lisenssimaksuja tai muita piilokuluja. Fysioterapiaopiskelijat saavat käyttöoikeuden heti fysioterapeutiksi valmistuttuaan. PhysioTrainer-koulutukseen voi hakea myös muulla kuin fysioterapiataustalla, joilloin käyttöönsa saa FIHF Personal Trainer -nimikkeen.

Maria kuva

Halusin olla se personal trainer, jolle tullaan vahvan osaamisen vuoksi

LUE MARIAN TARINA

Sami kuva

PhysioTrainerin päämääränä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi

LUE SAMIN TARINA

KF-artikkeli

Tehokasta ja turvallista treeniä PhysioTrainerin kanssa

LUE K&F-LEHDEN ARTIKKELI (SINI-LIISA HEINONEN)

 

PhysioTrainer tytöt kuva

PhysioTrainer-koulutus vs tavallinen pt-koulutus

PhysioTrainer-koulutuksessa huomioidaan opiskelijoiden fysioterapiatutkinnosta saatu pohjataso. Tavallisessa pt-koulutuksessa osallistujien pohjatiedot vaihtelevat paljon ja yleensä mennään heikoimmin asian osaavien ehdoilla. Koulutusten sisältö on rakennettu sen mukaan, että kaikki ymmärtävät opetuksen. Monet asiat ovat fysioterapeuteille vanhan tiedon kertausta.

PhysioTrainer-koulutuksessa kaikki osallistujat ovat fysioterapeutteja tai loppuvaiheessa olevia ft-opiskelijoita. Koulutuksen sisältö ja rakenne on luotu fysioterapiatiedon päälle. Pohjana on EHFA:n (European Health and Fitness Association) vaatimukset personal trainer -osaamisalueista. Osa näistä on fysioterapeuteilla jo hallussa ja siksi PhysioTrainer-koulutuksessa keskitytään niihin pt-vaatimuksiin, joita fysioterapiatutkinnossa ei ole käsitelty. Tämän lisäksi osaamista vahvistetaan käymällä läpi fysioterapian erityisaiheita ja markkinointia.

PhysioTrainer-koulutus ja ft-tutkinto yhdessä kattavat kaiken sen tiedon, mitä tavallisessa pt-koulutuksessa opetetaan, mutta näiden tietojen lisäksi PhysioTrainer-koulutuksessa opit lisää ja asioissa mennään syvemmälle.

PhysioTraining – fysioterapia tukena valmennuksissa

Kuntosaleilla käy yhä enemmän tuki- ja liikuntaelin- eli TULE-vaivoista kärsiviä asiakkaita, joiden erityistarpeet trainerin täytyy ottaa huomioon. Valmentajilta vaaditaan yhä enemmän osaamista ja kattavaa peruskoulutusta. Samalla personal trainer -valmennusta on alettu hyödyntää osana terveydenhuollon ja kuntoutuksen palveluita.

Fysioterapeutille on mainio rako kouluttautua personal traineriksi ja alkaa tarjoamaan fysioterapian ja valmennuksen yhdistäviä palveluita, ”PhysioTraining”-palveluita. Järkevästi itsensä tuotteistava fysioterapeutti tavoittaa aivan uudentyyppisiä asiakasryhmiä, erityisesti TULE-ongelmien puolella. TULE-ongelmaisten asiakkaiden kanssa kuntoutumisprosessi voidaan aloittaa fysioterapiavastaanotolla, jonka jälkeen PhysioTrainerin on luonnollista jatkaa samaa asiakassuhdetta pt-valmennuksella. Tämä laajentaa fysioterapeutin perinteistä toimenkuvaa ja avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Johannes Hesso kouluttaa

Johannes Hesson markkinointipäivänä käydään läpi myös mm. hakukoneoptimointia

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksen sisältö

PhysioTrainer koulutuksen sisältö on luotu EHFA (European Health and Fitness Association) Personal Trainer (EQF fitness level 4) vaatimuksiin perustuen.

Koulutuspäivien keskeiset aihealueet

 • PhysioTrainerin rooli ja työnkuva
 • Toiminnallinen anatomia
 • Valmennusoppi ja fyysisen suorituskyvyn osatekijät
 • Kuntosaliharjoittelu
 • Ravitsemus
 • Kuntoutuksen ja treenin yhteensovittaminen
 • Motivoiva valmennus ja elämäntapamuutos
 • Erityisaiheet – fysioterapia mukana valmennuksessa
 • Markkinointi ja myynti fysioterapeutin näkökulmasta
 • Lisenssikokeet ja tehtävät

Kiinnostaako koulutuksen tarkempi sisältö? Jätä sähköpostisi, niin lähetämme tarkan listauksen koulutuksen aiheista.


  Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran 1-2 kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.

  Sähköpostiosoitetta ei anneta muille tahoille, eikä siihen lähetetä mainospostia. Saatamme informoida, jos koulutukseen tai sen sisältöön tulee muutoksia.

  Koulutusmateriaaleihin on sisällytetty keväästä 2017 alkaen Timo Haikaraisen uutuuskirja ”Lihaskasvu ja rasvanpoltto -Tee tuloksia ennätys ajassa. Suomen kokeneimman treenarin menetelmä”

  Kesto ja laajuus

  PhysioTrainer-koulutukseen kuuluu 12 lähiopetuspäivää (noin 110 lähiopetustuntia à 45min). Koulutus on normaalia pt-koulutusta lyhyempi, koska osa EHFA:n vaatimuksista katsotaan hyväksiluetuksi fysioterapiatutkinnon myötä. Toisaalta PhysioTrainer-koulutus sisältää joitain fysioterapian erityisaiheita joita EHFA:n vaatimukset eivät sisällä. Lähiopetuspäiviä tukee laaja itseopiskelumateriaali sekä harjoitustehtävät. Teorian ja käytännön lisenssikokeet pidetään koulutuksen lopussa. Itsenäinen opiskelu huomioiden koulutuksen työmäärä on noin 190 tuntia (à 60min).

  Paikka ja hinta

  Koulutus järjestetään yleensä Espoon Otahallilla (Otaranta 6, 02150 Espoo).

  PhysioTrainer personal trainer -koulutus: 2190 € sis. alv 24% (1766,13 alv 0%).

  Kouluttajat

  Miksi valita PhysioTrainer-koulutus?

  Asiansa tunteva järjestäjä

  Koulutuksen järjestää yhteistyössä FIHF Oy sekä Terveysliikuntainstituutti. Yritykset ovat erikoistuneet fysioterapeuteille räätälöityihin koulutuksiin. Terveysliikuntainstituutti aloitti toiminnan jo vuonna 1986 ja osa sen toiminnasta on nykyään jaettu FIHF Oy:lle, jonka vastuulla on PhysioTrainer-koulutuksen käytännön järjestelyt. Yritykset ovat Suomessa kouluttaneet yli 5000 fysioterapeuttia ohjaajaaksi tai trainereiksi. PhysioTrainer-koulutuksen pt-aiheiden kehittämisestä on vastannut pt-alan edelläkävijä Kuntokompassi.

  Huippukouluttajat

  Kouluttajina ovat oman erityisalansa parhaat asiantuntijat Suomessa. Pääkouluttajana toimiva Timo Haikarainen on yksi liikunta-alan arvostetuimmista PT-kouluttajista, valmentajista ja luenoitsijoista Suomessa. Muut kouluttajat ovat myös erittäin tunnettuja erityisesti fysioterapiapuolella. Koulutusvastuu on jaettu niin, että aina se henkilö, jonka eirityisalaa aihe koskee, pitää kyseiset luennot.

  Martti Alanko kouluttaa

  Ft OMT Martti Alanko kouluttaa fysioterapian erityisaiheita

  Kattava koulutusmateriaali

  Koulutushintaan kuuluu laadukas PhysioTrainer-kansio, jossa kaikki koulutuksen luentokalvot sekä luentoja tukeva muu itseopiskelumateriaali kaikista aihealueista, kansion elektroninen versio, Timo Haikaraisen uusi kirja, liikepankki sekä videomateriaalia liikkeistä.

  Ei lisenssimaksuja

  Fysioterapeutti saa PhysioTrainer-tavaramerkin käyttöoikeuden koulutuksen suoritettuaan eikä tavavamerkin käyttöön liity lisenssimaksuja. Emme myöskään vaadi minkään järjestön (FYSI tms) vuosijäsenyyttä, eli jäsenmaksuista aiheutuvia piilokuluja ei meille ole.

  PhysioTrainer-rekisteri

  Terveysverkon verkkosivuilla ylläpidetään PhysioTrainerit-rekisteriä, josta asiakkaat löytävät kaikki PhysioTrainerit paikkakunnittain ja voivat olla heihin suoraan yhteydessä. Rekisteristä on mahdollista saada myös ilmainen linkitys omille kotisivuille. FIHF Oy tekee markkinointia myös PhysioTrainereiden puolesta. PhysioTrainereillä on oma Facebook-ryhmä tukemassa alkuun pääsyä.

  APT-rekisteri ja EREPS-rekisteri (maksulliset)

  Koulutuksen suorittanut PhysioTrainer voi halutessaan hakea myös muihin PT-rekistereihin. SKY:n ylläpitämä Auktorisoitu Personal Trainer (APT) -rekisteri ja eurooppalainen EREPS-rekisteri ovat maksullisia rekistereitä, joihin kaikki personal trainerit voivat hakea kunhan kriteerit täyttyvät: ”Personal trainerilla on oltava todennettavissa oleva koulutustausta, liikunnallinen ammattiosaaminen ja/tai riittävä työkokemus personal trainerin tehtävistä.” Koska PhysioTrainerilla on todennettavissa oleva vahva ammattiosaaminen jo ft-tutkinnon myötä, maksullisten rekistereiden markkinahyöty jää usein vähäiseksi ja useimmat PhysioTrainerit eivät ole nähneet tarpeelliseksi hakea näihin rekistereihin. Lue lisää.

  Sujuvat järjestelyt

  Koulutuspaikka Otahalli sijaitsee Otaniemessä länsimetron lähellä, hotellin vieressä. Ilmaista pysäköintitilaa. Koulutukseen sisältyy veloituksetta kahvi, tee, hedelmät ja ”muu pieni purtava”. Tarjoilut kaikilla koulutustauoilla. Lähistöllä on edullisia lounaspaikkoja.

  Hinta ja laatu!

  Pyrimme aina tarjoamaan huippulaadukasta koulutusta kilpailukykyisillä hinnoilla laadusta tinkimättä. Palautekyselyn perusteella syksyn 2019 kurssi sai 4,8/5 tähteä ja 100 % suosittelisi koulutusta tuttavilleen.

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Vapaamuotoisia koulutuspalautteita:

  ”Koulutus on ylittänyt kaikki odotukseni. Olen oppinut valtavasti uutta ja innostunut todella paljon pt-puolesta. Kouluttajat ovat olleet mahtavia!”

  ”Koulutus vastasi täysin odotuksiani. Opin paljon hyödyllisiä käytännön asioita, joita voin suoran hyödyntää työssäni.”

  ”Opin paljon ja monipuolisesti ja sain hyvät valmiudet toimia valmentajana vaikka tiesin jo paljon esim. voimaharjoittelun perusteita. Nyt on varma olo myös harjoittelun kokonaissuunnitteluun ja kaikkeen siihen liittyvään.”

  ”Koulutus ylitti täysin odotukseni. En muista koska olisin itse luennolla oppinnot näin paljon, että itse pänttäämistä ei tarvinnut juuri tehdä. Tämä koulutus loi minulle varmuutta alkaa yrittäjäksi ja olenkin jo edennyt koulutuksen aikana projektissa. Todella mielenkiintoisia aiheita.”

  ”Olisi voinut olla enemmän yhdessä tehtäviä harjoitteita ja olisi ollut kiva, jos oltaisiin käyty läpi varmistamista, esim. miten kyykky varmistetaan. Muutoin loistava koulutus!”

  ”Ihan huikea kokonaisuus. Auttaa firmaa, mua valmentajana.”

  ”Voin lähteä hakemaan aivan uutta suuntaa ja lähteä tekemään liikuntapuolen ohjauksia, mitä en ole ennen tehnyt.”

  ”Hyvä kokonaisuus! Jos jotain voisi parantaa, niin ajoittainen sekavuus vaivasi luentomateriaalia + päiviä.”

  ”Vastasi odotuksiani erittäin hyvin, oli jopa positiivisia yllätyksiä, joita en osannut edes toivoa.”

  ”Koulutus vastasi hyvin odotuksiani. Odotan jo innolla mihin tämän koulutuksen opit minua kuljettavat jatkossa. Monipuoliset kouluttajat ja mielestäni sopivassa suhteessa teoriaa ja käytäntöä. Erityisesti harjoitusasiakasprojekti oli hyvin opettavainen vaikka työläs olikin.”

  ”Koulutus antoi minulle todella hyvin pohjan erityisesti ravintopuolelle ja kestävyysharjoittelun mukaan ottamisen kuntosaliharjoittelun tueksi.”

  ”Loistava paketti! Aina voisi olla enemmänkin aikaa ja varsinkin käytännön liikepankin harjoittelua kuntosalilla, mutta rönsyilevä keskustelu haastaa helposti aikatauluja ja on ryhmästä kiinni.”

  ”Oma firma ei ole minulla VIELÄ ajankohtainen, mutta sain erinomaiset työkalut valmentaa PT-asiakkaitani liikuntakeskuksessa (minulla ei siis paljon aikaisempaa kokemusta PT-hommista). Tavoitteellisuus näkyy valmennuksessani paljon selvemmin nyt (olen löytänyt punaisen langan!) Kiinnostus yrittämiseen on kuitenkin kasvanut opintojen aikana. Rautaisia ammattilaisia olette kaikki, KIITOS!”

  Luemme huolella kaiken koulutuspalautteen ja kehitämme koulutuksiamme jatkuvasti.

  PhysioTrainer ryhmäkuva

  Valokuvia PhysioTrainer-koulutuksesta Facebook-albumissa

  Videoklippejä PhysioTrainer-koulutuksesta

  Kysy lisää PhysioTrainer-koulutuksesta yhteydenottolomakkeella tai toimisto@terveysverkko.fi.  Rolex Replica