PhysioTrainerin päämääränä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi

Fysioterapeutti Sami Nieminen päätti kumppaniensa kanssa perustaa unelmiensa yrityksen tarkoituksenaan tukea asiakkaita laajemmin ja paremmin kuntoutumisen eri vaiheissa. Lue erään PhysioTrainerin inspiroiva tarina.

Sami PhysioTrainer kuva

Muutama vuosi sitten Sami työskenteli fysioterapeuttina toiminimensä kautta kohdaten monipuolisesti erilaisia asiakkaita. Työ oli pienessä tilassa tehtävää terapeuttista harjoittelua, joka oli kyllä tuloksellista ja laadukasta, mutta Sami ja hänen tulevat yhteistyökumppaninsa huomasivat kaipaavansa enemmän toiminnallisuutta ja työkaluja ohjata asiakasta eteenpäin kuntoutuspolulla. Idea omasta liikunta- ja fysioterapiakeskuksesta oli herännyt.

– Tässä kohtaa hoksasin, että PhysioTrainer-koulutus voisi olla juuri se asia, jolla saisin eväät asiakkaan kokonaisvaltaiseen ohjaamiseen hyvinvoinnin joka osa-alueella.

Hoksasin, että PhysioTrainerin koulutus voisi olla juuri se asia, jolla saisin eväät asiakkaan kokonaisvaltaiseen ohjaamiseen.

Sami haki mukaan PhysioTrainer-personal trainer -koulutukseen. Samalla he yhdessä vaimonsa, vaimonsa siskon ja tämän miehen kanssa veivät uutta perheyritystä kohti todellisuutta.

– Kun lähdimme perustamaan omaa yritystämme nimeltään 100Syke, oli meillä selkeä päämäärä. Tavoitteenamme oli olla matalan kynnyksen fysio- ja liikuntakeskus, jonne jokaisen ihmisen on helppo tulla.

Oman yrityksen perustaminen oli jännittävää ja rankkaa. Sami yrityskumppaneineen painoi pitkiä päiviä ja öitä. Käytännössä kaikki asiat, jotka pystyttiin tekemään itse, tehtiin itse.

– Maalisuti ja porakone käteen ja hommiin! Lisämausteena tietysti rakkaan kotimaamme byrokratia kaiken maailman hakemuksineen ja tarkastajineen, mutta kaikesta ollaan selvitty.

Uuden kasvavan yrityksen tarinaan on kuulunut myös taloudesta stressaamista, väsymystä ja loman puutetta. Tyytyväiset asiakkaat ja loistavat työntekijät ovat kuitenkin auttaneet yrittäjiä paiskimaan töitä päivästä toiseen. Nykyään, kolme vuotta myöhemmin, palkkalistalla onkin neljän perustajan lisäksi yhteensä 11 työntekijää, suurin osa fysioterapeutteja.

Asiakas tuli polven ACL-vaurion vuoksi fysioterapiaan. Aluksi lähdimme kuntouttamaan polvea fysioterapian keinoin ja pikkuhiljaa liikelaajuuden ja hallinnan parannuttua siirryimme kuntosalin puolelle harjoituttamaan lihasvoimaa. Asiakkaan kiinnostus kuntosaliharjoittelua kohtaan alkoi vahvistua.

Fysioterapiajakson lopussa, luotettavan asiakassuhteen muodostuttua, aloitimme yhteiset kuntosalitreenit ja sain laatia asiakkaalle yksilöllisen harjoitusohjelman. Kävimme ohjelmaa ja treeniä aluksi yhdessä läpi, jotta omatoiminen turvallinen harjoittelu kuntosalilla olisi mahdollista.

On hienoa huomata, että innostus kuntosaliharjoittelua kohtaan lähti omasta halusta vaikuttaa terveyteen ja se on myös kantanut näihin päiviin asti. Erityisesti tällaiset asiakastapaukset tuovat itselle todella paljon lisää motivaatiota omaa työtä kohtaan, kun näen että asiakas on saanut kauttani pysyvästi muutosta elämäänsä.

– Avattuamme 100Syke-liikunta- ja fysioterapiakeskuksemme Poriin kolme vuotta sitten on työnkuvani muuttunut paljon entisestä. Meillä on muun muassa iso oma kuntosali, jossa pääsen ohjaamaan asiakkaita ja hyödyntämään PhysioTrainerin koulutuksesta saamiani oppeja.

– Yrittäjyys on ollut kaiken vaivan arvoista. Olemme todella ylpeitä siitä mitä olemme saavuttaneet ja aiomme jatkaa toiminnan kehittämistä edelleen. Kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, joka on myös PhysioTrainer-koulutuksen ehkäpä paras juttu.

Koulutus antaa paljon lisäarvoa markkinointiin, koska nimike auttaa erottumaan ammattitaitoisena valmentajana.

– PhysioTrainer-koulutus on tuonut minulle myös paljon työkaluja omaan pakkiin ja uskottavuutta liikunta-alan viidakossa. Koulutus antaa myös paljon lisäarvoa markkinointiin, koska nimike auttaa erottumaan ammattitaitoisena valmentajana.

PhysioTrainer Sami kuva

Samin ja hänen kumppaniensa visio kaikille suunnatusta matalan kynnyksen fysio- ja liikuntakeskuksesta on toteutunut. Yritystä kehitetään jatkuvasti eteenpäin ja lähiaikoina lanseerataan muun muassa urheiluklinikka, jonka yhtenä tavoitteena on opettaa urheilijoita urheilemaan oikein ja pitämään huolta itsestään jo juniori-ikäisestä lähtien. Sami kumppaneineen haluaa omalta osaltaan olla muovaamassa fysioterapian kenttää kohti sellaista, jossa kuntoutuksen ja harjoittelun päämääränä on asiakkaan kokonaisvaltaisempi hyvinvointi.

Tutustu Samin yritykseen, 100Syke, Pori.

Palaa PhysioTrainer-koulutuksen sivulle

Rolex Replica