Vatsakapseli, erkauma ja sonopalpaatio

VES-koulutus kuva

Laajuus: 2 lähiopetuspäivää

Pääsyvaatimus: Pilatesohjaaja, kuntoliikuntaryhmän ohjaaja, fysioterapeutti, LO, PhysioTrainer, PT

Miten liikkua raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen? Kaksipäiväisessä (2 x 8h à 45min) Vatsakapseli, erkauma ja sonopalpaatio -koulutuksessa (“VES-koulutus”, “erkaumakoulutus”) käydään läpi vatsakapselin toiminta sekä päivitetään tiedot vatsapaineen, raskauden, synnytyksen ja ikääntymisen vaikutuksesta koko vatsakapselin lihastoimintaan.

”Pömpötystä” esiintyy synnytyksen jälkeen, ylipainoisilla naisilla sekä miehillä, paljon treenaavilla, urheilijoilla…Ongelmana voi olla suorien vatsalihasten erkauma, johon tarvitaan harjoitteiksi muunneltuja vatsalihasliikkeitä. Koulutuksessa käydään läpi teoriassa ja käytännössä harjoittelueriaatteet, jotka soveltuvat erkauma-asiakkaalle. Osallistujat pääsevät itse kokeilemaan ultraäänilaitteen avulla, miten aktivoida ja harjoittaa oikein keskivartalon tukilihaksia (poikittaista vatsalihasta, vinoja vatsalihaksia, lantionpohjan lihaksia). Ohjelmaan kuuluu ideapankkitunti vatsakapselia aktivoiville liikkeille, ajatuksia siitä miten huomioida vatsakapseli raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen sekä mallitunti erkauma-asiakkaille. Välineinä ovat erikokoiset pallot sekä kuminauhat. Liikkeitä analysoidaan ultraäänen avulla (sonopalpaatio). Pienryhmässä jokainen osallistuja pääsee kokeilemaan sonopalpaatiota.

Seuraava Vatsakapseli, erkauma ja sonopalpaatio -koulutus

Seuraavan VES-koulutuksen ajankohta ei ole vielä tiedossa. Jos haluat tiedon heti, kun koulutuksen päivämäärät ovat selvillä, voit jättää sähköpostisi:


  Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.

  VES-koulutus kuva

  Kouluttajat

  Minna Törnävä kouluttajakuva

  TtT, ft, pilatesohjaaja, seksuaaliterapeutti
  Marianne Kyrklund kouluttajakuva

  Ft, elv, MPH, TtM

  Koulutuspalautetta

  “Erittäin hyviä vinkkejä käytännön työhön. Minna on huippuosaaja ja huippukouluttaja. Vaikea keksiä vikoja. Mariannella hyviä uusia harjoituksia eri vaikeustasoilla. Kaikenkaikkiaan hyvä materiaali, kun ei tarvitse kuvailla eikä piirrellä. Erittäin hyvin hyödynnettävissä työhön, olen tyytyväinen.”

  “Minnan osuus erittän hyvä ja mielenkiintoinen. Paljon asiaa tiiviisti, voisi pidempäänkin käyttää aikaa. Minna tietää asiasta niin paljon, mahtavaa saada osa tästä tiedosta itselle mukaan. Mariannella hyvä kokonaisuus, keskittyy synnytyksen jälkeiseen harjoitteluun, mutta sovellettavissa muillekin. Tutkiminen hyvä ja selkeä, välillä epäjohdonmukaisuutta. [Koulutuksen anti työhöni:] todella paljon varmuutta omaan osaamiseen sekä uutta tietoa! Ultraäänen avulla tutkiminen oli todella silmiä avaavaa, mitä aikasemmin käydään, sen parempi.”

  “Todella huippuu, että vaikka on fyssari, niin ikinä ei voi asioita selittää liian yksinkertaisesti! Kiitos siitä. Monesti fyssareiden koulutuksissa oletetaan kurssilaisten tietävän ja osaavan niin paljon, että monet asiat menee ohi ja on liian korkealentoista. Tämä oli just hvä näin! Ryhmätöistä oppii hyvin. Ultraääni mielenkiintoinen ja hyvä, että jokainen pääsi testaamaan, ettei ole vain yhtä esimerkkiasiakasta. Kiitos, että liikkeet kuvina! [Pystyn hyödyntyntämään työssäni] todella hyvin. Yksi parhaimmista tän alan koulutuksista!”

  “Minnalla Erittäin hyvä kokonaisuus, selkeää ja napakkaa asiaa. Voisi olla enemmänkin teoriaa ja vähemmän loppupään käytännön harjoittamista. Mariannella mukava, rento ja sopivasti tekemistä. Molemmat hyvin ammattitaitoisia ohjaajia. Olisin halunnut kuulla enemmän kouluttajien esimerkkejä ja käytännön työtä.”

  “Minnan osuus ammattitaitoista, helposti ymmärrettävästi koulutettu. Plussaa myös napakkuudesta – joskus koulutuksissa aiheet ovat rönsyilleet. Mariannen osuus käytännönläheistä ja antoisaa. Tarpeeksi aikaa ultraukseen. [Anti omaan työhön:] Vaikka suunnitelmissa ei varsinaisesti tehdä ultraamista tai äitiysterapiaa, sain valtavasti syventävää tietoa valmennus- ja pilatesohjaajan työhön.”

  “Hyvin kattava teoriapaketti ja paljon käyttökelpoista tietoa. Pitkällä tähtäimellä varmasti erittäin paljon antia työhön!

  “Todella selkeä ja havainnollinen ohjaus. Toisena päivänä aavistuksen sekavampi ohjaus, mutta hyviä vinkkejä ja ideoita. Työkentelen pääasiasassa yksilöohjaajana ja vedän vauvajumpparyhmiä. Ajatuksena on aloittaa myös kurssiluontoinen pienryhmäohjaus ja koulutuksesta sain hyvää rohkaisua ja tietotaitoa lisää.”

  “Minnalla mahtava selkeä opetustyyli, josta sai sanastoa työhön kaiken informaation lisäksi. Case:t pistää pohtimaan eri tavalla kuin luennot, joten erittäin hyvä osio. Mariannella käytännönläheinen päivä ja ohjaukseen sai paljon eväitä. Tulen hyötymään valtavasti kurssista omassa työssäni ja odotin kurssia todella paljon, kannatti!”

  “Luennot ja käytännön harjoitteet olivat hyviä ja opettavaisia. Jaettu tieto perustui tutkittuun näyttöön ja kliiniseen osaamiseen!!! Harjoituksista sai vinkkejä omaan työhön.”

  Rolex Replica