Faskiakoulutus pilatesohjaajille

Laajuus: 2 lähiopetuspäivää

Pääsyvaatimukset: pilatesohjaaja

Tuulia Luomalan Faskiakoulutus pilatesohjaajille pohjautuu Tuulia Luomalan ja Mika Pihlmanin uutuuskirjaan: ”Faskia -terapian ja liikkeen näkökulmasta”. Faskiakoulutuksen tavoite on yhdistää ymmärrys faskiasta, sen merkityksestä ja mahdollisuuksista pilatesharjoittelussa ja kuntoutuksessa.

Seuraava faskiakoulutus

Näillä näkymin keväällä 2019 ei järjestetä faskiakoulutusta. Seuraavan kurssin ajankohta ei ole tiedossa. Seuraa sivujamme tai tilaa kirjeemme.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu neljästä workshopista, joissa tuhdin teoriapaketin päätteeksi on aiheeseen pohjautuva pilatestunti:

  • Uusimmat tuulet faskioista. Pilates ja faskiat; käytännön harjoitteet etu/takaketjuun painottuen – pilatestunti välineenä pilatesrullat
  • Faskiat ja kipu. Pilates ja faskiat; käytännön harjoitteet sivuketjuun painottuen – pilatestunti välineenä balancen pehmeä pallo
  • Faskia ja mekanoreseptorit sekä spindelit. Pilates ja faskiat; käytännön harjoitteet kiertoketjuihin painottuen – pilatestunti välineenä pienet käsipainot
  • Faskian voimansiirto ja venyttäminen. Pilates ja faskiat; east meets west – pilatestunti, ei välineitä
    Koulutus on ”must” jokaiselle pilastesohjaajalle ja fysioterapeutille. Faskiakoulutuksessa ohjaaja saa päivitettyä omat tietonsa ja työtapansa nykyisen faskiatutkimuksen tasolle.

Kouluttaja

Kouluttajana on Washingtonin 2015 faskiakonferensissa palkittu pilatesohjaaja ft Tuulia Luomala.

Koulutuspalautetta faskiakoulutuksesta

”Aivan loistava paketti. Tuulia on ihan päällikkö! 🙂 Ihania uusia liikeideoita. Huikeata huomata, miten suunnan vaihdos vaikuttaa liikkeesseen. Eläköön PNF kaavat! Koulutuspaikka toimiva. Lounastauko olisi voinut olla lyhyempi. Todella hintansa arvoinen paketti. [Koulutuksen anti työhöni:] Pystyn hyödyntämään erittäin hyvin sekä yksilö-, että ryhmätasolla. Uusia ideoita pilates-/kehonhallintaryhmiin kuin myös fysioterapia-asiakkaille.”

”Hyvä koulutus. Minulle faskiamaailma vielä varsin uusi, joten herätti paljon uusia ajatuksia. Sain myös vahvistusta hoitotyöhön omiin ajatuksiin ja kokemukseen. Toisaalta ”tieto lisää tuskaa” ja nyt heräsi kiinnostus faskiakoulutukseen syvemmin. [Koulutuksen anti työhöni:] Pystyn varmasti hyödyntämään pilatestunneilla oppeja. Sain paljon niksejä hoitotyöhön ja yksilöterapiaan.”

”Koulutus oli hyvä sekoitus teoriaa ja käytäntöä. Hieman kaipaisin slidejä paperille, joihin olisi voinut lisätä omia kommentteja. Liikkeet hyviä, antoivat paljon ajattelemisen aihetta omaan tekemiseen. Hyvä lisä aiempiin fascia-koulutuksiin, joita käynyt. Fascia-ajattelu alkaa koko ajan paremmin ”elämään” ajatuksissa. [Koulutuksen anti työhöni:] Saan käyttöön paljon ideoita asiakkailleni ja mielenkiinnolla odotan, millaisia tuloksia saadaan aikaan.”

”Hyvä teorian ja käytännön yhdistelmä. Opettajan VAHVA kokemus, perehtyneisyys asiaan, mutta myös käytännön esimerkit. [Koulutuksen anti työhöni:] Ryhmäohjauksissa elementtejä pilatekseen. Valmennuksissa harjoitusten tarkempi kohdentaminen.”

”Erinomaisen hyvä ja selkeä kokonaisuus. [Koulutuksen anti työhöni:] Pystyn hyödyntämään liikkeet heti työssäni.”

”Mielenkiintoinen ja hyvin jäsennelty kokonaisuus. Itselle paljon tuttua kertausta, mutta myös mukavasti uutta. Teoriaosuus olisi voinut olla kiva saada myös paperilla, johon omia kommentteja voisi täydentää. [Koulutuksen anti työhöni:] Erittäin hyvin pystyn hyödyntämään, koska teen asian kanssa töitä päivittäin.”

”Kivasti pysyttiin aikataulussa, mutta parityöskentelyyn ja pohdintaan himpun verran enemmän aikaa. Uutta tietoa lähes kaikki, ei ollut vanhan kertaamista! Tuulia on tosi ammattilainen. [Koulutuksen anti työhöni:] Pystyn hyödyntämään ryhmiin ja yksilöhoitoihin lähes kaikkea.”

”Hyvä ja antoisa koulutus! Ei paljon uutta, mutta vahvistusta sille, että on tehnyt asioita oikein. Tuulia on ihana, selkeä kouluttaja! Mukavaa, kun oli niin paljon käytäntöä. Ehkä meille fysioterapeuteille on nyt selvempää, että kaikki ei ole niin ”ehdotonta” ja että olemme erilaisia. Luentoslideista olisi osan voinut antaa materiaalissa, ei olisi tarvinnut niin paljon kirjoittaa tai kuvata. [Koulutuksen anti työhöni:] Ryhmissä ja yksilöasiakkaille pystyn ohjaamaan harjoitteita ja selittämään miksi liikkeitä tehdään. Ymmärrystä tuli lisää.”

Koulutus on ”must” jokaiselle pilastesohjaajalle ja fysioterapeutille. Faskiakoulutuksessa ohjaaja saa päivitettyä omat tietonsa ja työtapansa nykyisen faskiatutkimuksen tasolle.