PilatesHealth Pilates-ohjaajakoulutus

PilatesHealth-ohjaajakoulutus kuva

PilatesHealth Pilates-ohjaajakoulutus on liikunta-alan ammattilaisille ja kehonhallinnasta kiinnostuneille suunnattu Suomen Pilates Yhdistyksen hyväksymä laaja pilatesohjaajakoulutus. Jos olet kiinnostunut fysioterapeuteille räätälöidystä pilatesohjaajakoulutuksestamme, katso PhysioPilates.

Mitä on PilatesHealth?

PilatesHealth logo

PilatesHealth on pilatesharjoittelua, jossa yhdistetään Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä terveysliikunnan nykytietämykseen sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelin harjoittelusta. PilatesHealth-tunnin tavoitteena on edistää kehonhallinnan kautta hyvinvointia ja mielen tasapainoa. Tunnille tuleva asiakas voi luottaa olevansa ammattitaitoisen ohjaajan opastuksessa, jolla on takanaan laaja PilatesHealth-ohjaajakoulutus, ja joka osaa ohjata pilatesliikkeet oikeappisesti ja turvallisesti.  PilatesHealth-tunnit sopivat kaikille ikään ja taustaan katsomatta.

PilatesHealth-harjoittelun pohjana ovat Joseph Pilateksen kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit kehittävät voimaa ja liikkuvuutta sekä antavat hyvää oloa.

Voit etsiä paikkakuntasi PilatesHealth-ohjaajia Terveysverkon ohjaajarekisteristä. PilatesHealth® on rekisteröity tavaramerkki.

PilatesHealth-ohjaajakoulutus

PilatesHealth-ohjaajakoulutus on liikunta-alan ammattilaisille suunnattu laaja pilatatesohjaajakoulutus, joka antaa valmiudet yksilö- ja ryhmäohjaukseen pilateksen matto-ohjelmasta. Koulutus on jaettu kolmeen tasoon ja koostuu yhteensä 21 lähiopetuspäivästä. Jokaiseen tasoon kuuluu myös itsenäistä harjoittelua. PilatesHealth-nimikkeen sekä valmiuden ohjata alkeispilatestunteja saa, kun on suorittanut hyväksytysti ensimmäisen tason.

Koulutuksen käytyäsi saat PilatesHealth-lisenssin suoraan käyttöösi, eikä sen käyttöön liity mitään lisenssimaksuja.

Tapani kuva

”Uskon pilateksen olevan jatkossa erittäin tärkeä osa yrityksemme liiketoimintaa”

LUE TAPANIN TARINA
Suvi kuva

Pilatesohjaajaksi – ”En olisi uskonut mille matkalle se minut viekään!”

LUE SUVIN TARINA

Seuraava PilatesHealth taso I -koulutus

Seuraavaan koulutuksen ajankohta ei ole vielä selvillä. Jos haluat tiedon koulutuksesta heti, kun se julkistetaan, jätä sähköpostiosoitteesi:


Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.


Seuraava PilatesHealth taso II & III -koulutus

Seuraavan jatkotason koulutuksen ajankohta ei ole vielä selvillä. Jos haluat tiedon koulutuksesta heti, kun se julkistetaan, jätä sähköpostiosoitteesi:


Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.


Koulutuksen sisältö

PilatesHealth taso I

”Saat heti tason I suoritettuasi käyttöösi PilatesHealth-lisenssin ja oikeuden toimia PilatesHealth-ohjaajana”

Ensimmäinen taso sisältää 9 lähiopetuspäivää ja itsenäinen opiskelu huomioiden sen laajuus on noin 200 oppituntia. Ensimmäisellä tasolla käydään läpi Pilateksen historiaa, sen keskeiset periaatteet ja klassisen repertuaarin 34 liikettä sekä niiden variaatioita (prepilatesliikkeitä). Ohjaajakoulutus painottuu käytäntöön ja sen viimeisenä viikonloppuna suoritetaan teorian ja käytännön tentit. Ohjaaja saa valmiuden toimia PilatesHealth-ohjaajana ja vetää PilatesHealth-mattotunteja.

Ensimmäisen tason koulutus sisältää:

 • Pilates-menetelmän perusteita ja historiaa
 • Pilatesharjoittelun periaatteet ja tavoitteet
 • Pilateksen klassisen repertuaarin liikkeet (34) sekä niiden helpotetut versiot (prepilates-liikkeet)
 • Fysiologia ja anatomia: selkäranka – ryhti/linjaus – keskusta/ydintuki – lapatuki ja hartiarengas – lihastyötavat
 • Hengityksen ja liikkeen yhdistäminen pilatesharjoittelussa
 • pilatesohjaaminen: vuorovaikutus, avustaminen/manuaalinen ohjaaminen, äänenkäyttö, ergonomia
 • PilatesHealth-demotunnit
 • pilatesohjaaminen ja pilatestunnin suunnittelu vasta-alkajalle/ näytetunnit
 • Pilateslikkeiden oma tekninen harjoittelu
Heikki kouluttaa kuva

PilatesHealth taso II & III uusittu sisältö

”Pilateksen pienvälineet mattoharjoittelussa, keski- ja jatkotason pilatestunnit, odotusajan ja synnyttäneiden pilatesharjoittelu sekä laitepilateksen perusteet”

PilatesHealthin tasot II ja III suoritetaan yhtenä 12-päiväisenä koulutuksena. PilatesHealth taso II & III kouluttajina toimivat Minna Määttä, Heikki Lempiäinen ja Hanna Kanerva.

Uusitussa PilatesHealth taso II & III -koulutuksessa otetaan mukaan Pilatesharjoittelun pienvälineet (Pilatesrulla ja -rengas, pallo, käsipainot ja vastuskuminauha), opiskellaan tietoutta odotusajan ja synnytyksen jälkeisestä pilatesharjoittelusta, tutustutaan laitepilatesharjoitteluun, sekä syvennetään klassisen repertuaarin harjoitusten ja liikeanalyysin ymmärrystä ja hallintaa. Opiskelija perehtyy myös pilatesharjoittelun kannalta oleelliseen ymmärrykseen faskia- ja lihastoimintaketjuista. Koulutuksen viimeisenä viikonloppuna suoritetaan teorian tentti, sekä esitellään oma PilatesHealth-opinnäytetyö.

Tason II & III koulutus sisältää:

 • Pilates-harjoittelu ja opetus pienvälineillä (Pilates-rulla ja -rengas, pallo, käsipainot, kuminauha)
 • raskaana olevan ja synnyttäneen asiakkaan Pilates-harjoittelu
 • Pilates-tietouden syventäminen
 • oman ohjaaja-identiteetin vahvistaminen
 • keski- ja jatkotason Pilates-tunnit
 • tutustuminen Pilates laiteharjoitteluun
 • syventävä analyysi ryhdistä, kehon linjauksesta, hartiarenkaasta ja hengityksestä
 • Pilates-ohjaaminen: vuorovaikutus, avustaminen / manuaalinen ohjaaminen ja Pilates-tunnin rakenne
 • Pilates-harjoittelun ohjaus huomioiden asiakkaan erityisongelmat mm. tuki- ja liikuntaelimistössä
 • Koulutuksen viimeisenä viikonloppuna esitellään oma PilatesHealth-opinnäytetyö: presentaatio / prosessikuvaus / esittely omasta aiheesta
 • Pilates-tunnit (min. 10 kpl)
 • Pilatesliikkeiden oma tekninen harjoittelu

Pääsyvaatimukset

Ohjaajakoulutus on suunnattu liikunta-alan ammattilaisille, personal trainereille sekä kehonhallinnasta kiinnostuneille ohjaajille, joilla on jo jonkin verran kokemusta pilatesharjoittelusta, sekä hyvä hallinta toiminnallisesta anatomiasta liikeanalyysin ymmärtämiseksi.

Kesto ja laajuus

Koulutukseen kuuluu lähiopetustunteja ja itsenäistä opiskelua.

Taso I: 9 lähiopetuspäivää (n. 70 lähiopetusoppituntia à 45 min), työmäärä yhteensä n. 135 tuntia (à 60min).
Taso II&III: 12 lähiopetuspäivää (n. 90 lähiopetusoppituntia à 45 min), työmäärä yhteensä n. 165 tuntia (à 60min).

Koko PilatesHealth-koulutus: 21 lähiopetuspäivää (= 160 lähiopetusoppituntia). Itsenäinen työ mukaan lukien koulutuksen kokonaistyömäärä on n. 300 tuntia (à 60min) riippuen ohjaajan lähtötasosta. Lähiopetus järjesteteään yleensä kolmen päivän jaksoissa. Yksi taso vaatii noin 3-4 kuukautta, joten koko PilatesHealth-koulutuksen kesto on minimissään kuusi kuukautta, yleensä enemmän. Opiskelu on monimuoto-opiskelua, jonka voi hyvin suorittaa muun työn tai opiskelun ohessa. Opiskelijoiden kannattaa varata aikaa harjoittelemiseen ja ohjauskokemuksen kartuttamiseen myös tasojen välillä.

Paikka ja hinta

Paikka: koulutukset järjestetään Espoon Otahallilla (Otaranta 6, 02150 Espoo).

Taso I: 1590 € sis. alv 24% (1282,26 alv 0%)
Taso II & III (yhdistetty koulutus): 1990 € sis. alv 24% (1604,84 alv 0%)
Täyden koulutuksen hinta on 3580 € sis. alv 24% (2887,10 alv 0%).

Koulutusta ei ole pakko suorittaa kokonaisuudessaan, eikä lisenssikuluja tai muitakaan piilokuluja tai velvoitteita ole. Koulutusmateriaali sisältyy hintaan.

Kouluttajat

Miksi valita PilatesHealth-koulutus?

Arvostettu koulutus

Koulutuksen järjestää yhteistyössä FIHF Oy sekä Terveysliikuntainstituutti. Yrityksillä on pitkä tausta koulutusten järjestämisessä; Terveysliikuntainstituutti aloitti toiminnan jo vuonna 1986 ja on kouluttanut tuhansia liikunta-alan ohjaajia. PilatesHealth on laadukas ja arvostettu pilatesohjaajakoulutus.

Huippukouluttajat

Kouluttajina ovat kokeneet Suomen pilatesalan huippuosaajat, joiden rakkaus ja intohimo lajiin välittyy elävästi opiskelijoille.

Ei lisenssimaksuja tai muita lisäkuluja

PilatesHealth-ohjaaja saa PilatesHealth-lisenssin ja -logon käyttöönsä ilman lisenssimaksuja tai muita vaatimuksia heti suoritettuaan ensimmäisen tason.

Tuki markkinointiin

Kurssilaiset saavat laadukasta markkinointimateriaalia, kuten omilla tiedoilla täytettävän PilatesHealth-esitteen. Kotisivuilla on maksuton PilatesHealth-ohjaajarekisteri, josta asiakkaat löytävät kaikki ohjaajat paikkakunnittain ja voivat olla heihin suoraan yhteydessä. Rekisteristä on mahdollista saada myös ilmainen linkitys omille kotisivuille. Healthilaisilla on oma Facebook-ryhmä, jossa voi keskustelulla ja kysyä mieltä askarruttavista asioista. Ryhmässä vastaavat aktiivisesti myös PilatesHealth-kouluttajat ja Terveysverkon henkilökunta.

Sujuvat järjestelyt

Koulutuspaikka Otahalli sijaitsee Otaniemessä länsimetron lähellä, hotellin vieressä. Ilmaista pysäköintitilaa. Koulutukseen sisältyy veloituksetta kahvi, tee, hedelmät ja ”muu pieni purtava”. Tarjoilut kaikilla koulutustauoilla. Lähistöllä on edullisia lounaspaikkoja.

Hinta ja laatu!

Olemme aina pyrkineet tarjoamaan kilpailijoita edullisemman pilatesohjaajakoulutuksen laadusta tinkimättä. Vertaile!

Mitä mieltä ovat koulutuksen käyneet?

Vain meitä ei tarvitse uskoa. Alla on viimeaikaista palautetta PilatesHealthin ykköskurssilaisilta.

”Koulutus vastasi odotuksiani tosi hyvin :). Todella paljon tullut uutta oppia ja tietoa ja ihan huisit opet. Pilates-ryhmiä pyörii minulla jo 4h ja ehkä kohta on alkamassa kolme ryhmää lisää. Lisäksi käytän pilatesta myös yksilöohjauksessa.” – Auli Junikka, PilatesHealth-ohjaaja

”Asiaa tuli tosi paljon! Mikä oli myös risu sekä ruusu. 😀 Kursi avarsi koko Pilates näkemystä ihan hurjan paljon. Opetus oli yhtenäistä ja selkeää (Minna & Heikki vetivät yhtä köyttä eikä ollut ristiriitoja opettajien näkemyksissä). Opetus oli intohimoista Pilatesta kohtaan! Pilates liikkeet käytiin läpi ehkä vähän turhan kiireisesti. Pilatestunnin rakennetta voisi olla hyvä käydä enemmän läpi ennen näyttötunnin suunnittelua. MUTTA Koulutus oli kokonaisuudessaan ihan SUPER! 🙂 Kaikki olivat ystävällisiä, asiakaspalvelu oli hyvää ja selkeää. Pystyn hyödyntämään koulutuksen antia todella paljon työssäni, mutta kaiken annetun tiedon sisäistämisessä menee kyllä aikaa. –> Pää meni pyörälle, mikä on samaan aikaan ihanaa ja kamalaa. 😀 Kurssilla opittu täytyy ottaa työhön mukaan ”pala palalta”. Onneksi nämä ”palat” sai mukaan; kansioon pakattuna kotiin viemisiksi. Kiitos kaikille! Kiitos suklaasta!” – Heli Fabritius, PilatesHealth-ohjaaja

”Varsinaisesti ei ollut odotuksia, koska kaikki oli ns. uutta. Mutta koen oppineeni hurjasti, kiitos hyvien ohjaajien. Voittajafiilis silloin kun sain todistuksen 🙂 Koulutus antoi paljon uutta myös ajatellen kaikkia muutakin ryhmäliikuntaa esim. ohjauksellisesti. Pilatestunteja rupean pitäjämään, jotta saadaan meillekin ”peräkylille” jotain melkein uutta.” – Tuula Moilanen, PilatesHealth-ohjaaja

”Kyllä! Minä oon kyllä ollut ihan liekeissä koko koulutuksen ajan. Ihanat, ammattitaitoiset Minna ja Heikki :). Olen saanut vastinetta rahoille ja ajatuksille. Samulle ja Joonakselle myös peukku. Tästä pystyy ammentamaan ihan isolla kauhalla omaan ohjaamiseen. Sopivan nöyrällä asenteella, yrittäen muistaa pilateksen perusperiaatteet ja ettei tää oo ihan niin vakavaa, niin eiköhän tästä hyvä tuu :)” – Tuija Rantala, PilatesHealth-ohjaaja

”Hyvät opettajat, mielenkiintoista. Odotukset täyttyivät. Paljon materiaalia. Paljon hyötyä on paljon hyötyä työhöni, sain eri liikkeisiin uusia näkemyksiä ja oikeat liikeradat.” – Satu Nieminen, PilatesHealth-ohjaaja

”Mielestäni kurssilla käytiin hyvin läpi Pilateksen ideologia, tunnin rakenne ja idea, liiketekniikoita ja ohjaamista = eli perusasioita, jota ohjaaminen edellyttää. Hyvät eväät aloitella. Kurssin ilmapiiri oli salliva, joten keskustelu ”kumpuili” kivasti. Pystyn hyödyntämään koulutuksen antia hyvin :), sekä pilatekseen että muihin ohjaamiini freestyletunteihin.” – Virpi Leinonen, PilatesHealth-ohjaaja

PilatesHealth valmistuneet kuva

Lisätietoja koulutuksesta

Kysy lisää PilatesHealth-koulutuksesta yhteydenotto-lomakkeella tai sähköpostitse toimisto@terveysverkko.fi.