“Uskon pilateksen olevan jatkossa erittäin tärkeä osa yrityksemme liiketoimintaa”

Tapani PilatesHealth kuva

Tapani Ylihärsilä liikkui aktiivisesti nuorena, mutta passivoitui aikuisena, kun työura raskaine matkoineen vei voiton väärällä tavalla. Itsestä huolehtimisen taidon ja liikkumisen riemun hän löysi uudelleen orastavassa keski-iässä yli kymmenen vuotta sitten. Hän kouluttautui kestävyysjuoksuvalmentajaksi, suoritti liikunnan ammattitutkinnon ja hankki personal trainer -pätevyyden. Vapaa-ajalla Tapani toimi aikuisten liikunnassa aktiivisuden lisääjänä ja liikkumaan kannustajana.

Tapanin matka kohti liikunta-alan ammattilaisuutta oli alkanut.

– Tajusin kuitenkin, että jotain kokonaisvaltaista valmennusosaamisestani puuttuu.

Tapani törmäsi pilatekseen Palloliiton koulutusvideossa ja kokeili oikealla tunnilla käyntiä. Ohjaajan ammattitaito oli pettymys, mutta kiinnostus lajiin oli herännys. Hän päätti kouluttautua itse pilatesohjaajaksi ja hakeutui PilatesHealth-koulutukseen.
PilatesHealth-koulutuksen Tapani koki pehmeäksi aluksi pitkälle pilatesmatkalle.

– I-tason koulutuksessa lähdetään liikkeelle alkeista ja opetellaan pre-pilatesliikkeiden avulla harjoittelun ja ohjaamisen pääperiaatteet, joten aikaisemmasta heikosta kokemuksestani ei ollut suurta haittaa.

Tapani alkoi ohjaamaan ryhmätunteja heti ensimmäisen tason suoritettuaan ja ilmoittautui pian jatkotasolle.

– Saamani ohjauspalaute oli hyvää ja olenkin erittäin tyytyväinen saamaani koulutukseen. Koulutuksen laaja liikerepertuaari auttoi minua rakentamaan kiinnostavia tuntikokonaisuuksia.

– Oppimani mukaan pilatesmatkalta ei ole paluuta ja koko ajan on mahdollista sekä tarpeellista oppia lisää. Eniten kehitettävää on ollut manuaalisessa ohjauksessa, mutta sekin kehittyy koko ajan.

Jatkotaso on mahdollistanut vaativampien tuntien lisäämisen ohjelmistoon sekä vaihtelun ja vaatimustason säädön pilateksen pienvälineiden avulla. Pilates tuntuu olleen oikea laji kokonaisvaltaista ohjaustametodia hakiessa.

Tapani PilatesHealth kuva 2

Tämä on ehkä suurin yksittäinen ohjaamisoppi, minkä koskaan olen saanut.

– Olen pyrkinyt siirtämään käytäntöön Heikiltä ja Minnalta oppimaani yksilön kokonaisvaltaista huomioimista ohjauksessa niin liiketasolla kuin henkisellä kontaktitasolla. Tämä on ehkä suurin yksittäinen ohjaamisoppi, minkä koskaan olen saanut.

Tapani on siirtynyt opintovapaalle tutusta ja turvallisesta ”insinöörimaailmasta”. Hän suorittaa parhaillaan hieronnan ammattitutkintoa, joka on anatomiaopin myötä laajentanut entisestään myös ymmärrystä pilatekseen.

– Uskon pilateksen olevan jatkossa erittäin tärkeä osa yrityksemme liiketoimintaa ja antavan pohjan omalle uudelle työuralle. Ajatuksenani on siirtyä opintovapaan jälkeen täysipäiväiseksi yrittäjäksi luomaan ihmisille parempaa elämänlaatua kehonhuollon ja pilateksen sekä muun liikunnan riemua tuottavien tuotekokonaisuuksien avulla. Yhtiökumppanini opiskelee fysioterapeutuksi ja on juuri suorittanut Terveysverkon pilatesohjaaja-koulutuksen tason I, joten yhteinen uskomme pilatekseen on vahva ja perusteltu. Henkilökohtainen missioni on saada miehet enenevästi mukaan pilatekseen. Tässä en vielä toistaiseksi ole juurikaan onnistunut, mutta siemen on kylvetty!

Tutustu Tapanin liikuntapalveluita tarjoavaan yritykseen, Kunnon Fiilarit Oy, Karkkila.

Palaa PilatesHealth-ohjaajakoulutuksen sivulle

Rolex Replica