Aktiivinen alaraaja

Alaraajakoulutus kuva

Laajuus: 2 lähiopetuspäivää

Pääsyvaatimus: Pilatesohjaaja

Aktiivinen alaraaja on tiivis kaksipäiväinen koulutus, jossa käydään läpi alaraajojen toiminnallista anatomiaa ja toimintahäiriöitä. Lisäksi perehdytään alaraajojen toiminnallisiin pilatesharjoitteisiin sekä oikeaan suoritustekniikkaan. Aktiivinen alaraaja -koulutuksen tavoitteena on parantaa ohjaajan taitoja niin yksilö- kuin ryhmäpilatesasiakkaiden kanssa. Ohjaaja oppii kuinka paremmin ohjata oikeaan suoritustekniikkaan ja kuinka käsitellä asiakkaita, joilla on alaraajojen toimintahäiriöitä.

Kouluttajana on ft OMT Merja Soanjärvi, joka on pitkän työuransa aikana perehtynyt alaraajaongelmien biomekaniikkaan ja niiden korjaamiseen oikean manuaalisen ja sanallisen ohjeistuksen avulla. Soanjärvi on luennoinut pilateskoulutuksissa myös aiheesta: ”miten huomioida TULE-toimintahäiriöt pilatesharjoittelussa”.

Seuraava Aktiivinen alaraaja -koulutus

Koulutus järjestetään yleensä kevätkaudella. Jos haluat tiedon koulutuksesta heti, kun seuraavan kurssin ajankohta päätetään, jätä emailisi:


  Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.

  Koulutuksen sisältö

  Aktiivinen alaraaja -koulutus sisältää teoriaa, workshopeja ja mallitunteja mm. seuraavista aiheista:

  • Miten tasapainottaa lonkan toiminta liikkuvuuden ja lihastyön osalta pilatestunnilla,
  • Miten huomioida alaraajojen linjaukset pilatesliikkeissä ottaen huomioon toimintahäiriöt,
  • Alaraajojen faskiat huomioon ottava ja huoltava mallitunti,
  • Pakaralihaksille suunnatut eriytyneet pilatesharjoitteet,

  Välineinä koulutuksessa ovat piikkipallot, siilit, pikkupallot, Flowtonic-kiekot ja rullat.

  Koulutuspalautetta

  “Koulutus oli erittäin hyvä. Merja rauhallinen kouluttaja. Paljon käytännön esimerkkejä. Teoria ja käytäntö yhdistetty hyvin. Pystyn hyödyntämään lähes kaikkea omassa työssäni fysioterapeuttina ja Pilates-ohjaajana. Ei käyty läpi mielestäni mitään turhia asioita.”

  “Todella hyvä! Ihana ope! Odotin, että olisi enemmän käyty myös jalkaterän harjoitteita. [Koulutuksen antia] pystyn ja hyödynnän varmasti pilatesohjauksessa!”

  “Erittäin hyvä! Voisi olla pidempikin. [Hyödynnän koulutuksen antia] varmasti lähes päivittäin asiakkaiden parissa.”

  “Kattava tietopaketti alaraajojen toiminnasta ja antoi näkemystä laaja-alaiseen kehon tutkimiseen. Koulutuksen sisältö antoi työkaluja sekä yksilöfysioterapiaan että ryhmänohjaukseen.”

  “Hyvin järjestetty, aikaa oli tarpeeksi, mielenkiinto säilyi. Tietoa tuli. Materiaali hyvä, ehkä liian pienet kuvat/tekstit.”

  “Tärkeä hyvä aihe, monipuolista käsittelyä, hyvä kokeilla liikkeitä. Ryhmätyö oli riittävä näin eli yksi
  liike / ryhmä esiteltiin, ettei mene liikaa aikaa. Paljon pystyn hyödyntämään yksilötyössä ja ryhmänohjauksessa.”

  “Kouluttaja oli todella asiantunteva huippuosaaja! Materiaali ja paikka sopivat hyvin koulutukseen. Sain paljon vinkkejä uusista liikkeistä ja arvioimaan myös omaa kehoa ja korjaamaan puutteita.”

  “Hyvä kokonaisuus! Vähän haastetta seurata ammattisanastoa, kun ei ole fysioterapeutin koulutusta – se varmastikin auttaisi. Selkeitä liikkeitä, hyvät kuvat, varmasti niitä voi viedä ryhmään. ”Näkökyky” asiakkaan haasteisiin toivottavasti kasvoi! Tämä voisi kuulua PilatesHealth-peruskoulutukseen.”

  “Tärkeä hyvä aihe, monipuolista käsittelyä, hyvä kokeilla liikkeitä. Ryhmätyö oli riittävä näin eli yksi liike / ryhmä esiteltiin, ettei mene liikaa aikaa. Paljon pystyn hyödyntämään yksilötyössä ja ryhmänohjauksessa.”

  Rolex Replica