Ravintovalmentaja-koulutus – FIHF Ravintovalmentaja

Ravinovalmentaja-koulutus kuva

FIHF Ravintovalmentaja -koulutus on huippuammattilaisten luotsaama personal trainereille, PhysioTrainereille, fysioterapeuteille sekä muille liikunta- ja terveysalan ammattilaisille suunnattu ravintovalmentajakoulutus.

Mikä on FIHF Ravintovalmentaja?

Ravintovalmentaja logoMediasta pulppua jatkuvasti ravitsemukseen liittyvää ristiriitaista ja hämmentävää informaatiota. Voi tuntua, että elämänlaatua tai painonhallintaa tulisi parantaa, mutta on vaikea tietää mitä saisi syödä – jos mitään. Apuun tulee ravintovalmentaja, ravitsemuksen personal trainer. Hyvällä ravintovalmentajalla on kattava ymmärrys ravitsemuksesta ja ravintofysiologiasta, mutta hän näkee myös kokonaisuuden ja huomioi asiakkaan elämän laajemmin. Valmennuksessa tarkastellaan ruoan lisäksi elämäntapoihin, elämänhallintaan ja stressiin liittyviä asioita. Harkituilla muutoksilla asiakasta saadaan ohjattua kohti terveellisempää elämäntapaa ja sitä myöten toteutuvat myös mm. painoon liittyvät tavoitteet. Olennaista on herättää asiakkaassa halu ja into voida hyvin.

Ravintovalmentaja ei ole suojattu ammattinimike, vaan kuka vain voi ryhtyä ravintovalmentajaksi. Ravitsemukseen liittyy paljon uskomuksia ja “liian hyvää ollakseen totta”-lupauksia. FIHF Ravintovalmentaja -nimike takaa, että valmentaja on suorittanut alan huippuasiantuntijoiden luotsaaman ravintovalmentajakoulutuksen. FIHF Ravintovalmentajan opit huomioivat alan viimeisimmät tutkimustulokset. FIHF Ravintovalmentaja osaa huomioida asiakkaan elämäntilanteen kokonaisuutena ja kohdella jokaista asiakasta erilaisena yksilönä. Etsiessäsi itsellesi valmentajaa, on FIHF Ravintovalmentaja -nimike laadun tae. Lisenssiä ja logoa saa käyttää vain koulutuksen läpäisseet valmentajat. Paikkakuntasi FIHF Ravintovalmentajat löydät täältä.

Ravintovalmentaja kuva

FIHF Ravintovalmentaja -koulutus

FIHF Ravintovalmentaja -koulutus on suunnattu personal trainereille, PhysioTrainereille, fysioterapeuteille sekä muille liikunta- ja terveysalan ammattilaisille. Esitetietovaatimuksena on ravitsemuksen perusteiden hallinta (esim. PT-koulutuksessa käsitellyt asiat). Koulutus koostuu 6 lähiopetuspäivästä, harjoitustyöstä ja tentistä.

FIHF Ravintovalmentaja -koulutus on ainutlaatuinen ravitsemuskoulutus Suomessa, jonka jokaisen luennon pitää huippuasiantuntija. Patrik Borg, Timo Haikarainen ja Reijo Laatikainen ovat kaikki arvostettuja luennoitsijoita, joita usein pyydetään yksittäin eri tapahtumiin pääluennoitsijoiksi. Koulutuksen erityinen vahvuus on tarjota kolmen gurun hieman erilaista lähestymistapaa ravitsemusasioihin, minkä perusteella kurssilainen voi rakentaa oman ravintovalmennusfilosiansa.

Koulutuksen käytyäsi saat FIHF Ravintovalmentaja -lisenssin suoraan käyttöösi, eikä sen käyttöön liity mitään lisenssimaksuja.

Lue myös koulutuksesta kirjoitettu artikkeli: Laadukasta ravintovalmennusta tutkittuun tietoon perustuen.

Seuraava koulutus ja hakeminen

Seuraavan Ravintovalmentaja-koulutuksen ajankohta ei ole vielä selvillä. Jos haluat tiedon heti, kun kurssista päätetään, jätä sähköpostiosoitteesi.


  Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.

  Koulutuksen sisältö

  Mikäli koulutus kiinnostaa, jätä sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle koulutuksen tarkemman sisältökuvauksen.


   Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.

   Kesto ja laajuus

   FIHF Ravintovalmentaja -koulutukseen kuuluu 6 lähiopetuspäivää (n. 50 lähiopetustuntia à 45 min), välitentti ja tentti, sekä harjoitusasiakkaan valmentaminen ja sen raportointi. Koulutus järjestetään tyypillisesti noin 3 kuukauden aikajaksossa, kolmena pe-la -jaksona. Itsenäinen opiskelu huomioiden koulutuksen työmäärä on noin 110 tuntia (à 60min).

   Paikka ja hinta

   Koulutus järjestetään yleensä Espoon Otahallilla (Otaranta 6, 02150 Espoo).

   FIHF Ravintovalmentaja -koulutus: 1390 € sis. alv 24% (1121,00 € alv 0%).

   Koulutuksen hintaan kuuluu laaja materiaalikansio, joka pitää sisällään kaikki luentokalvot (luentokalvot jaetaan lisäksi myös sähköisessä muodossa). Materiaaliin kuuluu myös Ravitsemustyökirjan* muokattava versio ja pääsy työkirjan lisäosioihin. Kaikilla koulutustauoilla on saatavilla kahvia, teetä, hedelmiä sekä pientä purtavaa.

   Ravintovalmentaja työkirja kuva

   * Ravitsemustyökirjan saavat käyttöönsä kaikki koulutuksen käyneet FIHF Ravintolavalmentajat asiakkailleen jaettavaksi. Työkirjaan annetaan täydet muokkaus-/painatusoikeudet. Taitto on tehty sellaiseen muotoon, että muokkaus onnistuu kotikoneilla ja tekstejä, kuvia tai kokonaisia osioita on helppo muokata, poistaa tai lisätä. Alkuperäiseen 28-sivuiseen oppaaseen kuuluu jo nyt kymmeniä täydentäviä lisäosioita sähköisessä muodossa, jotka voidaan lisätä työkirjaan ja tehdä siitä täydellinen juuri omalle asiakkaalle.

   Kouluttajat

   FIHF Ravintovalmentaja koulutuksen jokaisen ravitsemusluennon pitää yksi kolmesta huippuasiantuntijasta: Patrik Borg, Timo Haikarainen ja Reijo Laatikainen. Klikkaa kouluttajaa lukeaksesi lisää.

   Suositukset ja palautteet

   PT-Antti-Rossi_FIHF RavintovalmentajaPitkän linjan personal trainer ja terveysalan ammattilainen, Antti Rossi, kommentoi koulutus facebookissa tuhansille seuraajilleen mm. seuraavasti:

   ”Yksi parhaimmista koulutuskokonaisuuksista, johon olen osallistunut, opetuksen ja sisällön puolesta!”

   ”Aloitin viime vuonna FIHF-Ravintovalmentaja opinnot ja nyt viikonlopun istuin taas Suomen terveysliikuntainstituutin järjestämässä koulutuksessa saamassa lisää työkaluja suoraan Suomen huipulta: Patrik Borgilta! (Pöperoproffa, läskimyytinmurtajat jne..).”

   “Edellisillä jaksoilla opetuksesta ovat Patrikin lisäksi vastanneet Suomen parhaimmistoa Reijo Laatikainen ja toinen kova Pt Timo Haikarainen!”

   “Täytyypä sanoa viikonlopusta, että aivan jäätävän hyvää tietoa ja osaamista tuli ravinnosta! Kävimme läpi muun muassa ravintopsykologiaa, syömishäiriöitä, säästöliekkiä, joustavaa syömistä jne. Sekä toimintamalleja ja työvälineitä kaikkiin tilanteisiin…”

   “Tätä varten juuri opiskelen jatkuvasti lisää! Saa tukea omalle tekemiselleen, että tekee niitä oikeita ja hyviä asioita ihmisten parhaaksi sekä tietysti myös aina oppii uutta…”

   Muita palautteita viimeisimmistä koulutuksista

   ”Tosi hyvä koulutus! Vastasi hienosti odotuksia!”

   ”10/10 Tunne että olen itsekin valinnut oikeanlaisen lähestymistavan, joka on lähellä Patrikin ajatuksia, vahvistui ja sain paljon uusia ajatuksia.”

   ”Kivasti luennoitsijat tasapainottivat toisiaan, samaa asiaa eri näkökulmista!

   ”Kouluttajat innostavia huippuasiantuntijoita, asiat pohjautuvat tieteelliseen tutkimukseen jota täydentävät omat kokemukset. Asiakastapaukset opettavaisia! Kiitos! 10/10”

   ”Kokonaisuus hyvä ja monipuolinen, esimerkit konkretisoivat teoriaa 9,5/10”

   ”Kiitos, loistava koulutus. Eri näkökulmat tuo syvyyttä!”

   Kysy lisää Ravintovalmentaja-koulutuksesta: Yhteydenotto.

   Rolex Replica