Pilatesohjaajaksi – “En olisi uskonut mille matkalle se minut viekään!”

Suvi PilatesHealth kuva

Suvi Suur-Inkeroinen on jo pitkään ollut kiinnostunut kehon ja mielen hyvinvoinnista. Niinpä muutama vuosi sitten oman alan työt henkilöstöhallinnon parissa saivat väistyä, kun Suvi päätti ryhtyä yrittäjäksi tekemään itselleen merkityksellisiä töitä hevosten ja ihmisten parissa. Hän kirjoitti myös Tunne Yhteys -kirjan.

– Tietoisuus kehosta ja mielestä tuntuu usein olevan ihmisiltä vähän hukassa, vaikka ne ovat avaimia hyvinvointiin.

Suvilla oli liikunnallista taustaa hevosten parista, kehotietoisuusharjoituksista, ryhmäliikunnasta, joogasta ja juoksusta, mutta hän halusi oppia uusia keinoja kehonhallinnan harjoittelun tueksi. Hevosen selässä pitäisi pystyä ylläpitämään dynaamista tasapainoa, jossa syvillä tukilihaksilla on iso rooli.

Vastaukseksi löytyi pilates, jossa keskivartalon hallinta ja tietoisuus kehosta ovat peruspilareita. Nämä ovat myös ratsastuksessa ensiarvoisen tärkeitä. Nopealla päätöksellä Suvi pääsi PilatesHealth-koulutukseen varasijalta mukaan.

Heti koulutuksen jälkeen sain pitää ekan pilateskurssini, joka oli mahtava juttu!

– Kävin keväällä PilatesHealth-ohjaajakoulutuksen enkä olisi uskonut mille matkalle se minut viekään! Heti loppukeväästä sain pitää ekan pilateskurssini, joka oli mahtava juttu, koska sain heti hypätä syvään päätyyn eikä aikaa jäänyt liialle analysoinnille ja jahkailulle.

– Olen huomannut, että isot muutokset ja päätökset voivat tapahtua elämässäni suhteellisen nopeasti ja luotan niissä intuitioon ja siihen, että jokin tuntuu vain oikealta vaihtoehdolta.

Suvi laajensi työnkuvaansa heti koulutuksen jälkeen ohjaamalla pilateksen alkeistuntia ja nykyään, muutamaa kuukautta myöhemmin, pilatesohjauksen määrä on laajentunut neljään viikkotuntiin.

Suvi on toistaiseksi käynyt vain PilatesHealth-koulutuksen ensimmäisen tason, mutta on päässyt sillä mainiosti alkuun. Suurimmat haasteet ovat tulleet hetkissä, joissa ”pilateskieli” vähän hapuilee eivätkä sanat ole tulleet ulos niin loogisesti kuin mahdollista. Suvi on ohjannut pitkään ratsastusta ja on vaatinut hieman totuttelua ohjata asiakkaita, jotka eivät istu hevosen selässä.

Pilatesohjaamisen haaste on kuitenkin Suvin mielestä ollut sopiva ja tuonut ennemminkin lisämotivaatiota.

– Uusien oivalluksien saaminen ohjauksen kautta tuo aina lisää työkaluja omaan osaamiseen, jonka vuoksi olen kokenut tämän vain positiivisena kehityskohteena. Innostun myös aina uudelleen pilateksen opeista, kun oivallan jotain uutta liittyen kehonhallintaan.

Asiakastyössä kuitenkin parasta on se, kun asiakas tunnin jälkeen toteaa miten hyvä olo tunnista tulee.

– Asiakastyössä kuitenkin parasta on se, kun asiakas tunnin jälkeen toteaa miten hyvä olo tunnista tulee. Myös kommentit siitä, miten asiakas on huomannut jo muutaman tunnin jälkeen kehossaan ja kehonhallinnassaan muutoksia, ovat todella palkitsevia hetkiä!

Suvi tarjoaa Suvin Tuulet -yrityksensä kautta pilatestuntien lisäksi hyvinvointia tukevia hoitoja ja ohjaa ihmisiä itsetuntemuksen, tietoisuuden ja heidän hevostensa kanssa. Hänelle yrittäjyys on itsestäänselvyys, jotta voi tehdä sitä mitä itse haluaa ja minkä kokee merkitykselliseksi.

Suvi ja heppa PilatesHealth kuva

– Missioni on luoda ja tuoda hyvinvointia hevosille ja ihmisille. Minulle tämä iso kokonaisuus tapahtuu pienten askelten kautta, joka sisältää itsetuntemuksen syventämistä, tietoisuutta kehosta ja mielestä sekä inhimillisyyden ja yksilöllisyyden ymmärrystä. Toivon, että jokainen kohtaaminen hevosen tai ihmisen kanssa jättää jälkeensä hieman paremman olon ja tunteen siitä, että tuli kohdatuksi sellaisena kuin on.

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että PilatesHealth-koulutus oli hyvä sijoitus.

Tutustu Suvin kehon ja mielen hyvinvointia tarjoavaan yritykseen, Suvin Tuulet, Tampere/Pirkanmaa/Koko Suomi.

Palaa PilatesHealth-ohjaajakoulutuksen sivulle

Rolex Replica