“Halusin olla se personal trainer, jolle tullaan vahvan osaamisen vuoksi”

PhysioTrainer Maria kuva

Maria Kaunismäki oli kiinnostunut henkilökohtaisesta valmentamisesta jo fysioterapiaopintojen aikana. Heti valmistuttuaan hän haki personal traineriksi kuntosalille, mutta paikka meni sivu suun. Maria koki tarpeelliseksi oppia alasta lisää ja tarjonnasta parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui PhysioTrainer-koulutus.

– Koulutuksessa opin itse yhdistelemään teoriaa, kuten ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa mm. kuntosaliharjoittelun käytäntöön. Halusin olla se personal trainer, jolle tullaan vahvan tietotaidon ja osaamisen eikä ison hauiksen ja vatsalihaksilla mainostamisen vuoksi.

Maria teki töitä fysioterapeuttina terveyskeskuksessa vielä koulutuksen jälkeen, kunnes laajensi kenttää kuntosalin puolelle sivutoimisena yrittäjänä. Hän huomasi, että fysioterapia-asiakas oli helppo motivoida jatkamaan harjoittelua kuntosalin puolella tai kuntosalin puolelta oli helppo pyytää asiakas fysioterapiakäynnille, jos esimerkiksi havaittiin käsittelyä vaativia kireyksiä.

– Profiloin itseni heti alusta asti valmentajaksi, joka fysioterapian ydinajatuksen mukaan mahdollistaa ihmisen toiminnan mahdollisimman optimaalisesti hänen toimintaympäristössään, eli tässä tapauksessa kuntosalilla. Minulle hakeutuvat usein he, jotka haluaisivat käydä salilla, juosta tai vaikka pyöräillä, mutta jokin vaiva estää harrastamisen.

Huoneeseeni asteli ylipainoinen, polvikipuinen nainen. Hän kertoi vihdoin haluavansa tilanteeseensa muutoksen, eli painoa pois ja polvikivuista eroon. Kävimme esitieto- ja motivointikeskustelun ja teimme suunnitelman. Asiakas ei ollut päässyt enää vuosiin kyykkyyn. Harjoitusohjelmassa nostimmekin päätavoitteeksi polvikivuista eroon pääsemisen.
Vain reilu puoli vuotta myöhemmin asiakas kyykistyi ensimmäisen kerran vuosiin ja reilu vuosi aloittamisen jälkeen hän kyykkää 3×12 toistoa 50 kg niskassa. Kivuista ei ole ollut tietoakaan enää aikoihin ja painokin on tippunut varmaa tahtia.

Marian mielestä PhysioTrainerin vahvuuksia ovatkin ammattitaito ja jokaisen asiakkaan kohtaaminen yksilöllisesti, ja näitä vahvuuksia myös arvostetaan.

– En ole koskaan tehnyt kahdelle asiakkaalle täysin samanlaista harjoitusohjelmaa, ja se on mielestäni fysioterapeuttipohjaisen personal trainingin valtava etu – harjoitusohjelma on aina oikeasti henkilökohtainen.

PhysioTrainer-koulutuksen oppien siirtäminen käytäntöön on vaatinut luonnollisesti työtä, mutta Maria luonnehtii sitä sopivaksi haasteeksi. Koulutus on toiminut pohjana omanlaisen tuotteen suunnitteluun ja toteuttamiseen ja olihan siitä hyötyä jo vastavalmistuneena töitä hakiessa. Maria kaivaa PhysioTrainer-kansion esiin tasaisin ajoin suunnittelun tueksi ja syy-yhteyksiä etsiessä.

Yrittämisessä Mariaa kiehtoo vapaus aikatauluista ja mahdollisuus kehittää itseään ja toimintaansa juuri kuten haluaa. Päivätyön määrää hän onkin voinut vähentää sitä mukaan, kun valmennustyöt ovat lisääntyneet.

PhysioTrainer Maria kuva

– Uusimpina tuulina aloitan mentaalivalmennuksen opiskelun ja vien toimintaa entistä enemmän luontoon ja luonnollisiin ympäristöihin, jolloin hyvinvointi saa toiminnassani hieman laajemman merkityksen. Yritykseni missiona on tarjota yhä useammalle liikkumattomalle ihmiselle mahdollisuus kivuttomaan liikuntaan, auttaa ihmisiä ymmärtämään kehoaan ja mieltään sekä tuottaa kokonaisvaltaista hyvää oloa.

– Olen päässyt hyödyntämään fysioterapeutin ja personal trainerin ammattitaitoa laajasti ja se on palkinnut antoisasti. Ihmiset löytävät minut, ja ottavat minuun yhteyttä juuri niistä syistä, kuin halusin. Saan tehdä työkseni joka päivä sitä, mitä haluan ja voin muovata tuotteitani ja palveluitani entistä paremmiksi oman osaamiseni kehittyessä.

Tutustu Marian yritykseen: Fysio Kaunismäki. Verkkosivuilta löydät myös yhteystiedot.

Palaa PhysioTrainer-koulutuksen sivulle

Rolex Replica