“Ilman PhysioPilates-koulutusta en tekisi nyt unelmieni työtä”

Hanna-Kaisa PhysioPilates kuvaEnnen valmistumistaan fysioterapeutiksi Hanna-Kaisa Hakala oli ohjannut ryhmäliikuntaa useita vuosia. Pilatestakin oli tullut harrastettua. Valmistumisen jälkeen Hanna-Kaisa aloitti työt fysioterapeuttina yliopisto-opiskelijoiden terveydenhuollossa.

Sitten lonkassa todettiin yllättäen rasitusvamma. Harjoittelussa piti keskittyä kevyempiin lajeihin ja Hanna-Kaisa huomasi, että pilates oli loistava laji kuntouttamiseen.

– Pilates tuli tuolloin tärkeäksi lajiksi. Sain innostuksen kouluttautua itse pilatesohjaajaksi. Kollega oli käynyt PhysioPilates-koulutuksen ja suositteli sitä minulle.

Hanna-Kaisa kävi PhysioPilates-koulutuksen ensimmäisen tason ja ryhtyi heti sivutoimiseksi yrittäjäksi PhysioPilates-ohjaajana. Lisäksi hän ammensi pilatesoppia työhönsä fysioterapeuttina.

– Pilateskoulutus ja kaikki siellä opitut asiat toivat valtavasti uutta näkökulmaa työhöni, sekä ryhmä- että yksilöohjaukseen.

Hanna-Kaisa ohjasi pilatesta sivutoimisesti ja seuraavina vuosina suoritti myös koulutuksen tasot II ja III (Nykyään yhdistetty PhysioPilates jatkotasoksi), joissa käytiin enemmän läpi pilateksen erityisaiheita ja pienvälineitä.

– Erityisen hyvin on jäänyt mieleen tason II koulutusviikonloput, joissa keskityttiin raskausajan pilatesharjoitteluun, lantionpohjalihaksiin jne. Kyseinen jakso ja oma raskaus sekä sen tuomat haasteet syvensivät kiinnostusta äitiysfysioterapiaan ja äitiysliikunnanohjaamiseen. Olenkin tuon jakson jälkeen jatkanut kouluttautumista kyseiseen aiheeseen liittyen ja ohjannut odottavien ja synnyttäneiden äitien pilatesryhmiä sekä ryhmiä äideille ja vauvoille.

Matkan varrella Hanna-Kaisa on huomannut, että pilates todellakin sopii kaikille. Hän on löytänyt aivan uusia asiakasryhmiä.

– Erityisen innoissani olen tällä hetkellä lasten pilatesharjoittelusta, jota olen ohjannut reilun vuoden ajan. Muutokset lasten ryhdissä ja kehonhallinnassa ovat selkeästi havaittavissa! Lapset ovat myös innostuneita ja antavat rohkeasti palautetta. Heidän kanssaan työskentely on erittäin antoisaa!

Hanna-Kaisa kuvaKun PhysioPilateksen kolmas taso oli suoritettu, oli Hanna-Kaisa valmis kokeilemaan unelmaansa täysipäiväisestä yrittäjyydestä. Vuoden 2019 alussa hän avasi oman studion Lempäälän keskustaan.

– Hyvinvointistudio Kehotuksen tavoitteena on tarjota laadukasta fysioterapeuttien ohjaamaa pilatesharjoittelua sekä muuta kehonhuoltoa pienryhmässä. Ohjaan yrityksessäni odottavia ja synnyttäneitä äitejä, äitejä ja vauvoja, lapsia ja nuoria, työikäisiä ja senioreita. Olen muutaman kerran ohjannut myös paripilatesta. Seuraavana toteutuslistalla on sinkkupilates, jota minulta on toivottu. Olen niin iloinen, että pääsen toteuttamaan myös uusia juttuja!

– PhysioPilates-koulutus on ollut loistava sijoitus. Käytän yhä koulutusmateriaaleja apuna tunteja suunnitellessani tai halutessani kerrata asioita. Ilman koulutusta en tekisi nyt unelmieni työtä. Työssäni parasta on tyytyväiset ja hyvinvoivat asiakkaat!

Palaa PhysioPilates-ohjaajakoulutuksen sivulle

Rolex Replica