PilatesHealth Pilates-ohjaajakoulutus

PilatesHealth-ohjaajakoulutus kuva

PilatesHealth Pilates-ohjaajakoulutus on liikunta-alan ammattilaisille ja kehonhallinnasta kiinnostuneille suunnattu Suomen Pilates Yhdistyksen hyväksymä laaja pilatesohjaajakoulutus. Jos olet kiinnostunut fysioterapeuteille räätälöidystä pilatesohjaajakoulutuksestamme, katso PhysioPilates.

Mitä on PilatesHealth?

PilatesHealth logo

PilatesHealth on pilatesharjoittelua, jossa yhdistetään Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä terveysliikunnan nykytietämykseen sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelin harjoittelusta. PilatesHealth tunnin tavoitteena on edistää kehonhallinnan kautta hyvinvointia ja mielen tasapainoa.  Tunnille tuleva asiakas voi luottaa olevansa ammattitaitoisen ohjaajan opastuksessa, jolla on takanaan laaja PilatesHealth-ohjaajakoulutus ja joka osaa ohjata pilatesliikkeet oikeappisesti ja turvallisesti.  PilatesHealth tunnit sopivat kaikille ikään ja taustaan katsomatta.

PilatesHealth tunnin pohjana ovat Joseph Pilateksen kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit kehittävät voimaa ja liikkuvuutta sekä antavat hyvää oloa.

PilatesHealth® on rekisteröity tavaramerkki.

PilatesHealth-ohjaajakoulutus

PilatesHealth-ohjaajakoulutus on liikunta-alan ammattilaisille suunnattu laaja pilatatesohjaajakoulutus, joka antaa valmiudet yksilö- ja ryhmäohjaukseen Pilateksen matto-ohjelmasta. Koulutus on jaettu kolmeen tasoon ja koostuu yhteensä 21 lähiopetuspäivästä. Jokaiseen tasoon kuuluu myös itsenäistä harjoittelua. PilatesHealth-nimikkeen sekä valmiuden ohjata alkeispilatestunteja saa, kun on suorittanut hyväksytysti ensimmäisen tason.

Huom! Koulutuksen käytyäsi saat PilatesHealth-lisenssin suoraan käyttöösi, eikä sen käyttöön liity mitään lisenssimaksuja.

PilatesHealth-ohjaajat kuva

Koulutuksen sisältö

PilatesHealth taso I

”Saat heti 1-tason suoritettuasi käyttöösi PilatesHealth -lisenssin ja oikeuden toimia PilatesHealth-ohjaajana”

Ensimmäinen taso sisältää 9 lähiopetuspäivää ja itsenäinen opiskelu huomioiden sen laajuus on noin 200 oppituntia. Ensimmäisellä tasolla käydään läpi Pilateksen historiaa, sen keskeiset periaatteet ja klassisen repertuaarin 34 liikettä sekä niiden variaatioita (prepilatesliikkeitä). Ohjaajakoulutus painottuu käytäntöön ja sen viimeisenä viikonloppuna suoritetaan teorian ja käytännön tentit. Ohjaaja saa valmiuden toimia PilatesHealth ohjaajana ja vetää PilatesHealth-mattotunteja. PilatesHealth 1-tason jälkeen olet oikeutettu käyttämään rekisteröityä PilatesHealth tavaramerkkiä.

Ensimmäisen tason koulutus sisältää:

 • Pilates-menetelmän perusteita ja historiaa
 • Pilatesharjoittelun periaatteet ja tavoitteet
 • Pilateksen klassisen repertuaarin liikkeet (34) sekä niiden helpotetut versiot (prepilates-liikkeet)
 • Fysiologia ja anatomia: selkäranka – ryhti/linjaus – keskusta/ydintuki – lapatuki ja hartiarengas – lihastyötavat
 • Hengityksen ja liikkeen yhdistäminen pilatesharjoittelussa
 • pilatesohjaaminen: vuorovaikutus, avustaminen/manuaalinen ohjaaminen, äänenkäyttö, ergonomia
 • PilatesHealth-demotunnit
 • pilatesohjaaminen ja pilatestunnin suunnittelu vasta-alkajalle/ näytetunnit
 • Pilateslikkeiden oma tekninen harjoittelu

PilatesHealth taso II & III   (Syksy 2017 alkaen)

UUTTA! PilatesHealth II & III yhdistyy yhdeksi kokonaisuudeksi syksyllä 2017. Yhdistelmäkoulutus koostuu yhteensä 12 lähiopetuspäivästä ja itsenäinen opiskelu huomioiden sen laajuus on noin 260 oppituntia. Koulutuksen sisältö on kokonaan uudistettu. Mukana koulutuksessa on uusia aiheita ja yhtenä koulutuspäivänä tutustutaan myös laitepilatekseen. Koulutus järjestetään omana kokonaisuutena syksystä 2017 alkaen, eikä enää yhdessä PhysioPilateksen-koulutuksen kanssa. PilatesHealth taso II & III kouluttajina toimivat Minna Määttä, Heikki Lempiäinen ja Hanna Kanerva.

Ensimmäisen PilatesHealth II & III koulutuksen ajankohta:
1. lähiopetusjakso: 17.-19.11. (2017)
2. lähiopetusjakso:15.-17.12. (2017)
3. lähiopetusjakso:9.-11.2. (2018)
4. lähiopetusjakso:23.-25.3. (2018)

PilatesHealth taso II & III uusittu sisältö

”Pilates pienvälineet mattoharjoittelussa, keski- ja jatkotason pilatestunnit, odotusajan ja synnyttäneiden pilatesharjoittelu, laitepilateksen perusteet”

Uusitussa PilatesHealth taso II & III -koulutuksessa otetaan mukaan Pilates-harjoittelun pienvälineet (Pilates-rulla ja -rengas, pallo, käsipainot ja vastuskuminauha), opiskellaan tietoutta odotusajan ja synnytyksen jälkeisestä Pilates-harjoittelusta, tutustutaan Pilates laiteharjoitteluun, sekä syvennetään Klassisen repertuaarin harjoitusten ja liikeanalyysin ymmärrystä ja hallintaa. Opiskelija perehtyy myös Pilates-harjoittelun kannalta oleelliseen ymmärrykseen faskia- ja lihastoimintaketjuista. Koulutuksen viimeisenä viikonloppuna suoritetaan teorian tentti, sekä esitellään oma PilatesHealth-opinnäytetyö.

Tason II & III koulutuksen sisältö:

 • Pilates-harjoittelu ja opetus pienvälineillä (Pilates-rulla ja -rengas, pallo, käsipainot, kuminauha)
 • raskaana olevan ja synnyttäneen asiakkaan Pilates-harjoittelu
 • Pilates-tietouden syventäminen
 • oman ohjaaja-identiteetin vahvistaminen
 • keski- ja jatkotason Pilates-tunnit
 • tutustuminen Pilates laiteharjoitteluun
 • syventävä analyysi ryhdistä, kehon linjauksesta, hartiarenkaasta ja hengityksestä
 • Pilates-ohjaaminen: vuorovaikutus, avustaminen / manuaalinen ohjaaminen ja Pilates-tunnin rakenne
 • Pilates-harjoittelun ohjaus huomioiden asiakkaan erityisongelmat mm. tuki- ja liikuntaelimistössä
 • Koulutuksen viimeisenä viikonloppuna esitellään oma PilatesHealth-opinnäytetyö: presentaatio / prosessikuvaus / esittely omasta aiheesta
 • Pilates-tunnit (min. 10 kpl)
 • Pilatesliikkeiden oma tekninen harjoittelu

Pilates taso II Heikin rengastunti kuva

Pääsyvaatimukset

Ohjaajakoulutus on suunnattu liikunta-alan ammattilaisille, personal trainereille sekä kehonhallinnasta kiinnostuneille ohjaajille, joilla on jo jonkin verran kokemusta pilatesharjoittelusta, sekä hyvä hallinta toiminnallisesta anatomiasta liikeanalyysin ymmärtämiseksi.

Kesto ja laajuus

Koulutukseen kuuluu lähiopetustunteja ja itsenäistä opiskelua. Alla olevissa tuntiarvioissa on oppitunnin pituudeksi laskettu 45 min.

Taso I: 9 lähiopetuspäivää, (n. 90 lähiopetus-oppituntia). Itsenäinen opiskelu mukaan lukien taso I laajuus noin 200 oppituntia.

Taso II & III: 12 lähiopetuspäivää (noin 120 lähiopetusoppituntia). Itsenäinen opiskelu ja opinnäytetyö mukaan lukien taso II & III laajuus noin 260 oppituntia.

Koko PilatesHealth-koulutus: 21 lähiopetuspäivää (=210 lähiopetus-oppituntia). Itsenäinen työ mukaan lukien koulutuksen kokonaistyömäärä on n. 450-600 oppituntia riippuen ohjaajan lähtötasosta. Lähiopetus järjestetään pidennettynä viikonloppuina (pe-su). Yksi taso vaatii kokonaisen lukukauden, joten koko PilatesHealth-koulutuksen kesto on minimissään kolme lukukautta. Kursseja järjestetään välillä myös kesällä. Opiskelu on monimuoto-opiskelua, jonka voi hyvin suorittaa muun työn tai opiskelun ohessa. Koulutuspäivät aloitetaan perjantaisin yleensä klo 10.00 ja la/su klo 9.00.

Paikka ja hinta

Paikka: koulutukset järjestetään Espoon Otahallilla (Otaranta 6, 02150 Espoo)
Hinta taso I: 1590€  sis. alv 24%  (9 lähiopetuspäivää)
Hinta taso II & III: 1990€ sis. alv 24% (12 lähiopetuspäivää)

Kouluttajat

Referenssit/suositukset

Kurssipalautteita

”Hyvät kouluttajat, loistava anti molemmilta. Opin todella paljon lyhyessä ajassa. Koulutus ylitti odotukset. Hintakin kohdallaan. Aloitan heti alkeispilateksen ohjaamisen. Kiitos myös hyvin valmistellusta markkinointipaketista. Ammattitaitoiselle ohjaajalle on aina käyttöä.”
– Henni I Taso

”Koulutus antoi syventävää tietoa pilatesharjoittelusta. Harjaannuin myös manuaalisessa ohjauksessa. Raskauden ajan liikunnan erityishuomiot sekä lantionpohjan huomioimisen otan heti käyttöön työssäni. Sain koulutuksesta monipuolisen liikepankin eri välineillä. Varsinkin pitkä kuminauha oli uusi tuttavuus. Ryhmäni saa nyt kuminauhajumppaa!”
– Maarit II taso

”Hyvä, todella laaja kokonaisuus. Paljon asiaa! Sopivasti käytäntöä ja teoriaa. Uusia oivalluksia, aivan kuin olisi saanut ihmeelliset ”silmälasit”. Tämä oli 30 v. urani paras koulutus. Sain eväitä sekä yksilö- että ryhmäfysioterapiaan. Voin suositella lämpimästi.”
– Kirsti III taso

Kysy lisää PilatesHealth -koulutuksesta:
Samu Kyrklund: 050-5950925
samu@fihf.fi