PilatesHealth Pilates-ohjaajakoulutus

PilatesHealth-ohjaajakoulutus kuva

PilatesHealth Pilates-ohjaajakoulutus on liikunta-alan ammattilaisille ja kehonhallinnasta kiinnostuneille suunnattu Suomen Pilates Yhdistyksen hyväksymä laaja pilatesohjaajakoulutus. Jos olet kiinnostunut fysioterapeuteille räätälöidystä pilatesohjaajakoulutuksestamme, katso PhysioPilates.

Mitä on PilatesHealth?

PilatesHealth logo

PilatesHealth on pilatesharjoittelua, jossa yhdistetään Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä terveysliikunnan nykytietämykseen sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelin harjoittelusta. PilatesHealth-tunnin tavoitteena on edistää kehonhallinnan kautta hyvinvointia ja mielen tasapainoa. Tunnille tuleva asiakas voi luottaa olevansa ammattitaitoisen ohjaajan opastuksessa, jolla on takanaan laaja PilatesHealth-ohjaajakoulutus, ja joka osaa ohjata pilatesliikkeet oikeappisesti ja turvallisesti.  PilatesHealth-tunnit sopivat kaikille ikään ja taustaan katsomatta.

PilatesHealth-harjoittelun pohjana ovat Joseph Pilateksen kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit kehittävät voimaa ja liikkuvuutta sekä antavat hyvää oloa.

Voit etsiä paikkakuntasi PilatesHealth-ohjaajia Terveysverkon ohjaajarekisteristä. PilatesHealth® on rekisteröity tavaramerkki.

PilatesHealth-ohjaajakoulutus

PilatesHealth-ohjaajakoulutus on liikunta-alan ammattilaisille suunnattu laaja pilatatesohjaajakoulutus, joka antaa valmiudet yksilö- ja ryhmäohjaukseen pilateksen matto-ohjelmasta. Koulutus on jaettu kolmeen tasoon ja koostuu yhteensä 21 lähiopetuspäivästä. Jokaiseen tasoon kuuluu myös itsenäistä harjoittelua. PilatesHealth-nimikkeen sekä valmiuden ohjata alkeispilatestunteja saa, kun on suorittanut hyväksytysti ensimmäisen tason.

Koulutuksen käytyäsi saat PilatesHealth-lisenssin suoraan käyttöösi, eikä sen käyttöön liity mitään lisenssimaksuja.

Seuraava PilatesHealth taso I -koulutus

Seuraavaa PilatesHealth taso I -koulutus alkaa vuoden 2018 lopussa tai 2019 alussa. Jos haluat tiedon heti, kun kurssista päätetään, jätä sähköpostiosoitteesi:


Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.


Seuraava PilatesHealth taso II&III -koulutus

Seuraava PilatesHealth taso II&III -koulutus (28.-30.9.2018 / 26.-28.10.2018 / 23.-25.11.2018 / 11.-13.1.2019) on valitettavasti TÄYNNÄ. Tästä seuraava koulutus järjestetään syksyllä 2019 tai jos kysyntä on suurta, mahdollisesti jo keväällä 2019. Voit ilmoittautua varasijalle syksyn 2018 koulutukseen emailitse toimisto@terveysverkko.fi tai yhteydenottolomakkeella. Jos haluat tiedon vuoden 2019 koulutuksesta heti kun se julkistetaan, jätä emailisi:


Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.


Koulutuksen sisältö

PilatesHealth taso I

”Saat heti tason I suoritettuasi käyttöösi PilatesHealth-lisenssin ja oikeuden toimia PilatesHealth-ohjaajana”

Ensimmäinen taso sisältää 9 lähiopetuspäivää ja itsenäinen opiskelu huomioiden sen laajuus on noin 200 oppituntia. Ensimmäisellä tasolla käydään läpi Pilateksen historiaa, sen keskeiset periaatteet ja klassisen repertuaarin 34 liikettä sekä niiden variaatioita (prepilatesliikkeitä). Ohjaajakoulutus painottuu käytäntöön ja sen viimeisenä viikonloppuna suoritetaan teorian ja käytännön tentit. Ohjaaja saa valmiuden toimia PilatesHealth-ohjaajana ja vetää PilatesHealth-mattotunteja.

Ensimmäisen tason koulutus sisältää:

 • Pilates-menetelmän perusteita ja historiaa
 • Pilatesharjoittelun periaatteet ja tavoitteet
 • Pilateksen klassisen repertuaarin liikkeet (34) sekä niiden helpotetut versiot (prepilates-liikkeet)
 • Fysiologia ja anatomia: selkäranka – ryhti/linjaus – keskusta/ydintuki – lapatuki ja hartiarengas – lihastyötavat
 • Hengityksen ja liikkeen yhdistäminen pilatesharjoittelussa
 • pilatesohjaaminen: vuorovaikutus, avustaminen/manuaalinen ohjaaminen, äänenkäyttö, ergonomia
 • PilatesHealth-demotunnit
 • pilatesohjaaminen ja pilatestunnin suunnittelu vasta-alkajalle/ näytetunnit
 • Pilateslikkeiden oma tekninen harjoittelu

PilatesHealth-ohjaajat kuva

PilatesHealth taso II & III uusittu sisältö

”Pilateksen pienvälineet mattoharjoittelussa, keski- ja jatkotason pilatestunnit, odotusajan ja synnyttäneiden pilatesharjoittelu sekä laitepilateksen perusteet”

UUTTA! PilatesHealth II & III yhdistyi yhdeksi kokonaisuudeksi syksyllä 2017. Yhdistelmäkoulutus koostuu yhteensä 12 lähiopetuspäivästä ja itsenäinen opiskelu huomioiden sen laajuus on noin 260 oppituntia. Koulutuksen sisältö uudistettiin kokonaan. Koulutuksessa on mukana uusia aiheita ja yhtenä koulutuspäivänä tutustutaan myös laitepilatekseen. PilatesHealth taso II & III kouluttajina toimivat Minna Määttä, Heikki Lempiäinen ja Hanna Kanerva.

Uusitussa PilatesHealth taso II & III -koulutuksessa otetaan mukaan Pilatesharjoittelun pienvälineet (Pilatesrulla ja -rengas, pallo, käsipainot ja vastuskuminauha), opiskellaan tietoutta odotusajan ja synnytyksen jälkeisestä pilatesharjoittelusta, tutustutaan laitepilatesharjoitteluun, sekä syvennetään klassisen repertuaarin harjoitusten ja liikeanalyysin ymmärrystä ja hallintaa. Opiskelija perehtyy myös pilatesharjoittelun kannalta oleelliseen ymmärrykseen faskia- ja lihastoimintaketjuista. Koulutuksen viimeisenä viikonloppuna suoritetaan teorian tentti, sekä esitellään oma PilatesHealth-opinnäytetyö.

Tason II & III koulutus sisältää:

 • Pilates-harjoittelu ja opetus pienvälineillä (Pilates-rulla ja -rengas, pallo, käsipainot, kuminauha)
 • raskaana olevan ja synnyttäneen asiakkaan Pilates-harjoittelu
 • Pilates-tietouden syventäminen
 • oman ohjaaja-identiteetin vahvistaminen
 • keski- ja jatkotason Pilates-tunnit
 • tutustuminen Pilates laiteharjoitteluun
 • syventävä analyysi ryhdistä, kehon linjauksesta, hartiarenkaasta ja hengityksestä
 • Pilates-ohjaaminen: vuorovaikutus, avustaminen / manuaalinen ohjaaminen ja Pilates-tunnin rakenne
 • Pilates-harjoittelun ohjaus huomioiden asiakkaan erityisongelmat mm. tuki- ja liikuntaelimistössä
 • Koulutuksen viimeisenä viikonloppuna esitellään oma PilatesHealth-opinnäytetyö: presentaatio / prosessikuvaus / esittely omasta aiheesta
 • Pilates-tunnit (min. 10 kpl)
 • Pilatesliikkeiden oma tekninen harjoittelu

Pilates taso II Heikin rengastunti kuva

Pääsyvaatimukset

Ohjaajakoulutus on suunnattu liikunta-alan ammattilaisille, personal trainereille sekä kehonhallinnasta kiinnostuneille ohjaajille, joilla on jo jonkin verran kokemusta pilatesharjoittelusta, sekä hyvä hallinta toiminnallisesta anatomiasta liikeanalyysin ymmärtämiseksi.

Kesto ja laajuus

Koulutukseen kuuluu lähiopetustunteja ja itsenäistä opiskelua.

Taso I: 9 lähiopetuspäivää (n. 70 lähiopetusoppituntia à 45 min), työmäärä yhteensä n. 135 tuntia (à 60min).
Taso II&III: 12 lähiopetuspäivää (n. 90 lähiopetusoppituntia à 45 min), työmäärä yhteensä n. 165 tuntia (à 60min).

Koko PilatesHealth-koulutus: 21 lähiopetuspäivää (= 160 lähiopetusoppituntia). Itsenäinen työ mukaan lukien koulutuksen kokonaistyömäärä on n. 300 tuntia (à 60min) riippuen ohjaajan lähtötasosta. Lähiopetus järjesteteään yleensä kolmen päivän jaksoissa. Yksi taso vaatii noin 3-4 kuukautta, joten koko PilatesHealth-koulutuksen kesto on minimissään kuusi kuukautta, yleensä enemmän. Opiskelu on monimuoto-opiskelua, jonka voi hyvin suorittaa muun työn tai opiskelun ohessa. Opiskelijoiden kannattaa varata aikaa harjoittelemiseen ja ohjauskokemuksen kartuttamiseen myös tasojen välillä.

Paikka ja hinta

Paikka: koulutukset järjestetään Espoon Otahallilla (Otaranta 6, 02150 Espoo).

Taso I: 1590 € sis. alv 24% (1282,26 alv 0%)
Taso II & III (yhdistetty koulutus): 1990 € sis. alv 24% (1604,84 alv 0%)
Täyden koulutuksen hinta on 3580 € sis. alv 24% (2887,10 alv 0%).

Koulutusta ei ole pakko suorittaa kokonaisuudessaan, eikä lisenssikuluja tai muitakaan piilokuluja tai velvoitteita ole. Koulutusmateriaali sisältyy hintaan.

Kouluttajat

Miksi valita PilatesHealth-koulutus?

Arvostettu koulutus

Koulutuksen järjestää yhteistyössä FIHF Oy sekä Terveysliikuntainstituutti. Yrityksillä on pitkä tausta koulutusten järjestämisessä; Terveysliikuntainstituutti aloitti toiminnan jo vuonna 1986 ja on kouluttanut tuhansia liikunta-alan ohjaajia. PilatesHealth on laadukas ja arvostettu pilatesohjaajakoulutus.Kuntokompassi.

Huippukouluttajat

Kouluttajina ovat kokeneet Suomen pilatesalan huippuosaajat, joiden rakkaus ja intohimo lajiin välittyy elävästi opiskelijoille.

Ei lisenssimaksuja tai muita lisäkuluja

PilatesHealth-ohjaaja saa PilatesHealth-lisenssin ja -logon käyttöönsä ilman lisenssimaksuja tai muita vaatimuksia.

Tuki markkinointiin

Kurssilaiset saavat laadukasta markkinointimateriaalia, kuten omilla tiedoilla täytettävän PilatesHealth-esitteen. Kotisivuilla on PilatesHealth-ohjaajarekisteri, josta asiakkaat löytävät kaikki ohjaajat paikkakunnittain ja voivat olla heihin suoraan yhteydessä. Rekisteristä on mahdollista saada myös ilmainen linkitys omille kotisivuille. Healthilaisilla on myös oma Facebook-ryhmä, jossa voi keskustelulla ja kysyä mieltä askarruttavista asioista.

Sujuvat järjestelyt

Koulutuspaikka Otahalli sijaitsee Otaniemessä länsimetron lähellä, hotellin vieressä. Ilmaista pysäköintitilaa. Koulutukseen sisältyy veloituksetta kahvi, tee, hedelmät ja ”muu pieni purtava”. Tarjoilut kaikilla koulutustauoilla. Lähistöllä on edullisia lounaspaikkoja.

Hinta ja laatu!

Olemme aina pyrkineet tarjoamaan kilpailijoita edullisemman pilatesohjaajakoulutuksen laadusta tinkimättä. Vertaile! Kursseilta saadun palautteen perusteella olemme onnistuneet mainiosti.

”Hyvät kouluttajat, loistava anti molemmilta. Opin todella paljon lyhyessä ajassa. Koulutus ylitti odotukset. Hintakin kohdallaan. Aloitan heti alkeispilateksen ohjaamisen. Kiitos myös hyvin valmistellusta markkinointipaketista. Ammattitaitoiselle ohjaajalle on aina käyttöä.”
– Henni I Taso

”Koulutus antoi syventävää tietoa pilatesharjoittelusta. Harjaannuin myös manuaalisessa ohjauksessa. Raskauden ajan liikunnan erityishuomiot sekä lantionpohjan huomioimisen otan heti käyttöön työssäni. Sain koulutuksesta monipuolisen liikepankin eri välineillä. Varsinkin pitkä kuminauha oli uusi tuttavuus. Ryhmäni saa nyt kuminauhajumppaa!”
– Maarit II taso

”Hyvä, todella laaja kokonaisuus. Paljon asiaa! Sopivasti käytäntöä ja teoriaa. Uusia oivalluksia, aivan kuin olisi saanut ihmeelliset ”silmälasit”. Tämä oli 30 v. urani paras koulutus. Sain eväitä sekä yksilö- että ryhmäfysioterapiaan. Voin suositella lämpimästi.”
– Kirsti III taso

Kysy lisää PilatesHealth -koulutuksesta: Yhteydenotto

Voimmeko auttaa?