PhysioTrainer – Personal Trainer -koulutus fysioterapeuteille

PhysioTrainer-koulutus kuva

PhysioTrainer on fysioterapeutti, joka on suorittanut lisäksi personal trainer -tutkinnon. Rekisteröityä PhysioTrainer tavaramerkkiä saa käyttää ainoastaan Terveysverkon PhysioTrainer-koulutuksen suorittanut fysioterapeutti.
PhysioTrainereiden 3,5 vuoden fysioterapia AMK-tutkinto varmistaa, että hyviä valmennustuloksia voidaan saavuttaa tehokkaasti ja turvallisesti. PhysioTrainerit osaavat myös huomioida asiakkaan erilaiset tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Jos sinua kiinnostaa PhysioTrainerin hankkiminen valmentajaksesi, löydät koulutetut PhysioTrainerit paikkakunnittain täältä.

Tältä sivulta löydät tietoa PhysioTrainer-koulutuksesta. Koulutus on räätälöity fysioterapeuteille ja ft-opiskelijoille.  Fysioterapiaopiskelijat saavat PhysioTrainer-nimikkeen käyttöoikeuden heti fysioterapeutiksi valmistuttuaan. PhysioTrainer-koulutukseen voi hakea myös muulla kuin fysioterapiataustalla, joilloin käyttöönsa saa  FIHF Personal Trainer -nimikkeen.

Fysioterapeutti, Personal Trainer -koulutus sinulle!

PhysioTrainer logo

PhysioTrainer -koulutus on luotu sinua varten fysioterapeutti, joka haluat laajentaa työnkuvaasi sekä valmentaa ja auttaa ihmisiä eri elämäntilanteissa. Koulutuksen myötä opit valmentamaan fysioterapeuttisella otteella, osaat laatia lajityypillisiä kuukausiohjelmia ja osaat arvioida paremmin liikettä. Koulutus antaa lisävalmiuksia kuntouttaa TULES tai neurologisia haasteita kohtaavia asiakkaita. Lisäksi perehdyt alan huippujen johdolla ravitsemukseen, motivoivaan valmennukseen opit luomaan vaativia harjoitusohjelmia. Opit myös nykyaikaisen liiketoiminnan logiikan ja sen miten luodaan menestyvä hyvinvointialan palvelutuote.

Koulutus sopii sinulle jos pyrkimyksenäsi on työllistyä helpommin alalla, kehittää itseäsi nykyisessä työnkuvassa tai haluat lisäansioita muun työn ohella. Nautit uusista haasteista ja toisaalta haluat auttaa ihmisiä kohti terveempää arkea. Tai jos haluat kehittää monipuolisempia fysioterapiapalveluita ja sinulla on unelma omasta yrityksestä sekä itsesi työllistämisestä.

Hae koulutukseen ja liity mukaan PhysioTrainer tiimiin!
Katso video!

Lue valmistuneiden PhysioTrainereiden omat tarinat (kf-lehti 2015/elokuu)

PhysioTrainer koulutuksen käyneet kuva

Koulutuksesta saatua muuta palautetta:

”Uskomaton hinta-laatusuhde. Koulutuksen järjestäjä oli itselle aiemmin tuntematon, mutta lähdin mukaan ystävän suositeltua. Enkä pettynyt!! Kouluttajat olivat aivan huippuja, järjestelyt ja tilat toimivat hienosti. KIITOS! Jatkokoulutuksia odotellessa.”

”Yllätyin erittäin positiivisesti koulutuksen tasosta. Mahtavaa että löytyy pt-koulutus joka huomioi fysioterapeutin lähtötason. Sain paljon uutta oppia koulutuksen kautta. Nyt vain omaa yritystä perustamaan! :)”

Seuraava PhysioTrainer-koulutus

Espoo, Otahalli (PhT14)
1. lähiopetusjakso: pe-su 9.-11.2.2018
2. lähiopetusjakso: pe-su 9.-11.3.2018
3. lähiopetusjakso: pe-su 13.-15.4.2018
4. lähiopetusjakso: pe-su 18.-20.5.2018

PhysioTraining / Fysioterapia tukena personal trainer –valmennuksissa

PhysioTrainer-koulutus kuvaViime vuosina kuntosalien asiakaskunta on laajentunut. Saleille käy yhä enemmän tuki- ja liikuntaelin (TULE) -vaivoista kärsiviä asiakkaita, joiden erityistarpeet trainerin täytyy ottaa huomioon harjoitusohjelmia suunnitellessa. Valmentajilta vaaditaan yhä enemmän osaamista ja perusteellista pohjakoulutusta.

Samaan aikaan personal trainer valmennusta on alettu enemmän hyödyntää osana terveydenhuollon ja kuntoutuksen palveluita. Moni fysioterapeutti on käynyt PT-koulutuksen ja alkanut tarjota ”PhysioTraining”-palveluita, joissa yhdistetään fysioterapiaosaaminen valmennussuhteeseen. Tällöin järkevästi itsensä tuotteistava fysioterapeutti tavoittaa aivan uudentyyppisiä asiakaskasryhmiä, joita tavallinen personal training tai fysioterapiavastaanottotoiminta harvemmin palvelee optimaalisesti. Fysioterapeutin on mahdollista tavoittaa passiiviliikkuja ennaltaehkäisevästä näkökulmasta tai palvella niitä kuntoilijoita, joilla on taustalla erityyppisiä tuki- ja liikuntaelinrajoitteita, urheiluvammoja tai elintapasairauksia. Myös monella ”terveellä” aktiiviliikkujalla on taustalla lihastasapainoon ja liikekontrolliin liittyviä asioita, jotka tulee ottaa huomioon harjoittelussa.

TULE-ongelmaisten asiakkaiden kanssa kuntoutumisprosessi voidaan aloittaa fysioterapiavastaanotolla, jonka jälkeen PhysioTrainerin on luonnollista jatkaa samaa asiakassuhdetta PT-valmennuksella. Tämä laajentaa fysioterapeutin perinteistä toimenkuvaa ja samalla avaa hänelle aivan uusia liiketoimintamahdollisuuksia

PhysioTrainer -koulutus vs. tavallinen PT -koulutus

PhysioTrainer-kurssilaiset ohjaamassa kuvaSuurin ero PhysioTrainer-kouluksella ja tavallisella PT-koulutuksella on se ettei tavallinen PT-koulutus huomioi ollenkaan fysioterapeutin lähtotasoa. Tavallisessa PT-koulutuksessa osallistujien pohjatiedot vaihtelevat paljon ja yleensä mennään heikoimmin asianosaavien ehdoilla. Tämä tarkoittaa että tavallisten PT-koulutuksien sisältö rakennettu sen mukaan, että kaikki ymmärtävät opetuksen. Monet tavallisessa PT-koulutuksessa käydyt asiat ovat fysioterapeuteille vanhan tiedon kertausta.

PhysioTrainer koulutuksessa kaikki osallistujat ovat fysioterapeutteja tai loppuvaiheessa olevia ft-opiskelijoita. Koulutuksen sisältö ja rakenne on luotu fysioterapiatiedon päälle. Pohjana koulutukselle on EHFA:n (European Health and Fitness Association) vaatimukset Personal Trainer osaamisalueista. Osa näistä osaamisalueista on jo fysioterapeuteilla hallussa ja siksi PhysioTrainer-koulutuksessa keskitytään niihin PT vaatimuksiin joita fysioterapia tutkinnossa ei ole käyty. Tämän lisäksi osaamista vahvistetaan käymällä läpi fysioterapian erityisaiheita ja markkinointiaiheita. Toisin sanoen PhysioTrainer-koulutus ja ft-tutkinto kattavat yhdessä kaiken sen tiedon mitä tavallisessa PT-koulutuksessa opetetaan, mutta näiden tietojen lisäksi PhysioTrainer-koulutuksessa opit paljon lisää ja asioissa mennään paljon syvemmälle.

Miksi valita PhysioTrainer-koulutus?

 • PhysioTrainer-koulutuskuvaJärjestäjä: Koulutuksen järjestää yhteistyössä FIHF Oy sekä Terveysliikuntainstituutti. Yritykset ovat erikoistuneet fysioterapeuteille
  räätälöityihin koulutuksiin. Terveysliikuntainstituutti aloitti toiminnan jo vuonna 1986 ja osa sen toiminnasta on nykyään jaettu FIHF Oy:lle, jonka vastuulla on PhysioTrainer-koulutuksen käytännönjärjestelyt. Yritykset ovat Suomessa kouluttaneet yli 5000 fysioterapeuttia ohjaajaaksi tai trainereiksi. PhysioTrainer-koulutuksen PT-aiheiden kehittämisestä on vastannut PT-alan edelläkävijä Kuntokompassi.
 • Kouluttajat: Kouluttajina ovat oman erityisalansa parhaat asiantuntijat Suomessa. Pääkouluttajana toimiva Timo Haikarainen on yksi liikunta-alan arvostetuimmista PT-kouluttajista, valmentajista ja luenoitsijoista Suomessa. Muut kouluttajat ovat myös erittäin tunnettuja erityisesti fysioterapiapuolella. Koulutusvastuu on jaettu niin, että aina se henkilö, jonka eirityisalaa aihe koskee, pitää kyseiset luennot.
 • Ei lisenssimaksuja: Fysioterapeutti saa PhysioTrainer-tavaramerkin käyttöoikeuden koulutuksen suoritettuaan ja tavavamerkin käyttöön ei liity lisenssimaksuja. Emme myöskään vaadi minkään järjestön (FYSI tms) vuosijäsenyyttä, eli jäsenmaksuista aiheutuvia piilokuluja ei meille ole.
 • Joustavat maksutavat: Maksut on mahdollista jakaa ennakkomaksuun ja jopa kuuteen osamaksuun (maksutapa valitaan hakemuslomakkeesta).
 • Materiaalit: Laadukas PhysioTrainer kansio, jossa kaikki koulutuksen luentokalvot sekä luentoja tukeva muu itseopiskelumateriaali kaikista aihealueista. +koulutus DVD ja liikepankki. Uutta: koulutushinta sisältää Haikaraisen uuden kirjan!
 • Markkinointi: Kurssilaiset saavat laadukasta markkinointimateriaalia, kuten omilla tiedoilla täytettävän PhysioTrainer esitteen. Kotisivuilla on PhysioTrainer www-rekisteri, josta asiakkaat löytävät kaikki PhysioTrainerit paikkakunnittain ja voivat olla heihin suoraan yhteydessä. Uutta! rekisteristä mahdollisuus saada myös ilmainen linkitys omille kotisivuille. FIHF Oy tekee markkinointia myös PhysioTrainereiden puolesta. PhysioTrainereillä on oma facebook ryhmä tukemassa alkuun pääsyä.
 • Koulutuspaikka: Otaniemen Otahalli, josta löytyy erittäin monipuoliset koulutustilat.
 • Muut käytännön järjestelyt: Maksuttomat parkkipaikat koulutusalueella, koulutusviikonloppuina kurssilaisille alennusta Radisson ja Sokos hotelleista. Kampusalueella edulliset lounaat.
 • Tarjoilu: Koulutukseen sisältyy veloituksetta kahvi, tee, hedelmät ja ”muu pieni purtava”, tarjoilut kaikilla koulutustauoilla.
 • Hinta ja laatu: koulutuksen hinta on 2190€ sis. alv 24% (alv 0% hinta: 1766,13€). Pyrimme aina tarjoamaan huippulaadukasta koulutusta kilpailukykyisillä hinnoilla. Tämä näkyy myös palautteissa, joiden mukaan  jopa yli 98% valmistuneista PhysioTrainereistä suosittelee koulutusta.

PhysioTrainer-koulutusmateriaali kuva

UUTTA!  Koulutusmateriaaleihin on sisällytetty keväästä 2017 alkaen Timo Haikaraisen uutuuskirja ”Lihaskasvu ja rasvanpoltto -Tee tuloksia ennätys ajassa. Suomen kokeneimman treenarin menetelmä”

PhysioTrainer -koulutuksen sisältö

PhysioTrainer koulutuksen sisältö on luotu EHFA (European Health and Fitness Association) Personal Trainer (EQF fitness level 4) vaatimuksiin perustuen. PhysioTrainer -koulutukseen kuuluu 12 lähiopetuspäivää. Koulutus on normaalia PT-koulutusta lyhyempi koska osa EHFA vaatimuksista katsotaan hyväksiluetuksi fysioterapiatutkinnon myötä. Toisaalta PhysioTrainer-koulutus sisältää joitain fysioterapian erityisaiheita joita EHFA:n vaatimukset eivät sisällä. Lähiopetuspäiviä tukee laaja itseopiskelumateriaali sekä harjoitustehtävät. Teorian ja käytännön lisenssikokeet pidetään koulutuksen lopussa.

Koulutuspäivien keskeiset aihealueet

 • PhysioTrainerin rooli ja työnkuva
 • Toiminnallinen anatomia
 • Valmennusoppi ja fyysisen suorituskyvyn osatekijät
 • Kuntosaliharjoittelu
 • Ravitsemus
 • Motivoiva valmennus ja elämäntapamuutos
 • Erityisaiheet – fysioterapia mukana valmennuksessa
 • Markkinointi ja myynti fysioterapeutin näkökulmasta
 • Lisenssikokeet ja tehtävät

Mikäli koulutus kiinnostaa, jätä sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle koulutuksen tarkemman sisältökuvauksen kaikista aihealueista:Sähköpostiosoitetta ei anneta muille tahoille, eikä siihen lähetetä mainospostia. Koulutuksiin liittyvistä muutoksista ja uusista päivistä saatetaan infota muutaman kerran vuodessa.

PhysioTrainer -kouluttajat

Samu Kyrklund kuvaKoulutuksen kokonaisuudesta ja järjestelyistä vastaa Samu Kyrklund (Tuotantotalous DI, Personal Trainer, Ravintovalmentaja).

Lisää valokuvia koulutuksesta:  >Facebook PhysioTrainer -kuvapankki

Seuraava PhysioTrainer-koulutus keväällä 2018

PhT14: (pe-su) 9.-11.2. / 9.-11.3. / 13.-15.4. / 18.-20.5.2018
HAKU AVATTU!

Koulutuspaikka: Espoo, Otahalli
Laajuus: 12 lähiopetuspäivää (sisältää lisenssikokeet)
Hinta: 2190 € sis. alv 24% (alv 0% hinta on 1766,13 €)
-Maksu voidaan jakaa ennakkomaksuun ja 1-6 osamaksuun valinnan mukaan.
Pääsyvaatimukset: Fysioterapeutti (tai fysioterapiaopiskelija*)
*fysioterapiaopiskelija saa tavaramerkin käyttöoikeuden valmistuttuaan fysioterapeutiksi.

Lisätietoja koulutuksesta ja yhteydenotot: Samu Kyrklund
samu(at)fihf.fi / 050-5950925