PhysioTrainer – Personal Trainer -koulutus fysioterapeuteille

PhysioTrainer kuva

PhysioTrainer-koulutus on fysioterapeuteille räätälöity personal trainer -koulutus. Personal trainerin koulutuksella saat uusia välineitä fysioterapeutin työhösi tai voit luoda itsellesi sivutyön, oikealla asenteella jopa unelmiesi ammatin. PhysioTrainer yhdistää fysioterapian ja henkilökohtaisen valmennuksen luontevasti ja tehokkaasti – lue lisää PhysioTraining-konseptista!

Mikä on PhysioTrainer?

PhysioTrainer logoPhysioTrainer on fysioterapeutti, joka on fysioterapiatutkinnon lisäksi suorittanut laadukkaan, alan huippujen kehittämän personal trainer -koulutuksen. PhysioTrainerin yli kolmen vuoden AMK-tutkinto pohjatietona takaa, että hyviä valmennustuloksia voidaan saavuttaa tehokkaasti ja turvallisesti. PhysioTrainerit osaavat myös huomioida asiakkaan tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Personal trainer ei ole suojattu ammattinimike, vaan valmennustyötä saa tehdä kuka vain. Valmentajien ammattitaidon ja luotettavuuden selvittäminen on haasteellista ja pahimmillaan ammattitaidoton valmentaja voi vaarantaa asiakkaan terveyden. PhysioTrainer-ammattinimike takaa, että valmentajalla on tarvittava asiantuntemus ja pohjatiedot laadukkaan valmennuksen tarjoamiseen. Rekisteröityä PhysioTrainer-tavaramerkkiä saa käyttää ainoastaan Terveysverkon PhysioTrainer-koulutuksen suorittanut fysioterapeutti.

Jos sinua kiinnostaa PhysioTrainerin hankkiminen valmentajaksesi, löydät koulutetut PhysioTrainerit paikkakunnittain täältä.

PhysioTrainer koulutuskuva

Fysioterapeutti, personal trainer -koulutus sinulle!

PhysioTrainer-koulutus on luotu sinulle, fysioterapeutti tai fysioterapiaopiskelija, joka haluat laajentaa työnkuvaasi sekä valmentaa ja auttaa ihmisiä eri elämäntilanteissa. Koulutuksen myötä opit valmentamaan fysioterapeuttisella otteella, osaat laatia lajityypillisiä vaativia kuukausiohjelmia ja osaat arvioida paremmin liikettä. Koulutus antaa lisävalmiuksia kuntouttaa TULES- tai neurologisia haasteita kohtaavia asiakkaita. Lisäksi perehdyt alan huippujen johdolla ravitsemukseen ja motivoivaan valmennukseen. Opit myös nykyaikaisen liiketoiminnan logiikan sekä miten luodaan menestyvä hyvinvointialan palvelutuote.

Koulutus sopii sinulle, jos pyrkimyksenäsi on työllistyä helpommin alalla, kehittää itseäsi nykyisessä työnkuvassa tai haluat lisäansioita muun työn ohella. Nautit uusista haasteista ja toisaalta haluat auttaa ihmisiä kohti terveempää arkea, tai haluat kehittää monipuolisempia fysioterapiapalveluita ja sinulla on unelma omasta yrityksestä sekä itsesi työllistämisestä.

PhysioTrainer-nimikkeen saa käyttöön suoritettuaan lähiopetusjaksot, harjoitustyön ja tentin hyväksytysti. Nimikkeen käyttöön ei liity lisenssimaksuja tai muita piilokuluja. Fysioterapiaopiskelijat saavat käyttöoikeuden heti fysioterapeutiksi valmistuttuaan. PhysioTrainer-koulutukseen voi hakea myös muulla kuin fysioterapiataustalla, joilloin käyttöönsa saa FIHF Personal Trainer -nimikkeen.

Maria kuva

Halusin olla se personal trainer, jolle tullaan vahvan osaamisen vuoksi

LUE MARIAN TARINA

PhysioTrainer tytöt kuva

PhysioTrainer-koulutus vs tavallinen pt-koulutus

PhysioTrainer-koulutuksessa huomioidaan opiskelijoiden fysioterapiatutkinnosta saatu pohjataso. Tavallisessa pt-koulutuksessa osallistujien pohjatiedot vaihtelevat paljon ja yleensä mennään heikoimmin asian osaavien ehdoilla. Koulutusten sisältö on rakennettu sen mukaan, että kaikki ymmärtävät opetuksen. Monet asiat ovat fysioterapeuteille vanhan tiedon kertausta.

PhysioTrainer-koulutuksessa kaikki osallistujat ovat fysioterapeutteja tai loppuvaiheessa olevia ft-opiskelijoita. Koulutuksen sisältö ja rakenne on luotu fysioterapiatiedon päälle. Pohjana on EHFA:n (European Health and Fitness Association) vaatimukset personal trainer -osaamisalueista. Osa näistä on fysioterapeuteilla jo hallussa ja siksi PhysioTrainer-koulutuksessa keskitytään niihin pt-vaatimuksiin, joita fysioterapiatutkinnossa ei ole käsitelty. Tämän lisäksi osaamista vahvistetaan käymällä läpi fysioterapian erityisaiheita ja markkinointia.

PhysioTrainer-koulutus ja ft-tutkinto yhdessä kattavat kaiken sen tiedon, mitä tavallisessa pt-koulutuksessa opetetaan, mutta näiden tietojen lisäksi PhysioTrainer-koulutuksessa opit lisää ja asioissa mennään syvemmälle.

PhysioTraining – fysioterapia tukena valmennuksissa

Kuntosaleilla käy yhä enemmän tuki- ja liikuntaelin- eli TULE-vaivoista kärsiviä asiakkaita, joiden erityistarpeet trainerin täytyy ottaa huomioon. Valmentajilta vaaditaan yhä enemmän osaamista ja kattavaa peruskoulutusta. Samalla personal trainer -valmennusta on alettu hyödyntää osana terveydenhuollon ja kuntoutuksen palveluita.

Fysioterapeutille on mainio rako kouluttautua personal traineriksi ja alkaa tarjoamaan fysioterapian ja valmennuksen yhdistäviä palveluita, ”PhysioTraining”-palveluita. Järkevästi itsensä tuotteistava fysioterapeutti tavoittaa aivan uudentyyppisiä asiakasryhmiä, erityisesti TULE-ongelmien puolella. TULE-ongelmaisten asiakkaiden kanssa kuntoutumisprosessi voidaan aloittaa fysioterapiavastaanotolla, jonka jälkeen PhysioTrainerin on luonnollista jatkaa samaa asiakassuhdetta pt-valmennuksella. Tämä laajentaa fysioterapeutin perinteistä toimenkuvaa ja avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Seuraava PhysioTrainer-koulutus

Syksyn 2019 kurssi on jo alkanut, eikä seuraavaa kurssia ole vielä julkistettu. Seuraava kurssi järjestetään todennäköisesti kevätkaudella 2020 ja sen haku avataan lähiakoina. Jos haluat tiedon uudesta kurssista heti, kun se julkistetaan, jätä sähköpostisi:


Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.

Lue valmistuneiden PhysioTrainereiden omat tarinat (kf-lehti 2015/elokuu)

Koulutuksen sisältö

PhysioTrainer koulutuksen sisältö on luotu EHFA (European Health and Fitness Association) Personal Trainer (EQF fitness level 4) vaatimuksiin perustuen.

Koulutuspäivien keskeiset aihealueet

  • PhysioTrainerin rooli ja työnkuva
  • Toiminnallinen anatomia
  • Valmennusoppi ja fyysisen suorituskyvyn osatekijät
  • Kuntosaliharjoittelu
  • Ravitsemus
  • Motivoiva valmennus ja elämäntapamuutos
  • Erityisaiheet – fysioterapia mukana valmennuksessa
  • Markkinointi ja myynti fysioterapeutin näkökulmasta
  • Lisenssikokeet ja tehtävät

Mikäli koulutus kiinnostaa, jätä sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle koulutuksen tarkemman sisältökuvauksen kaikista aihealueista:


Jos annat suostumuksesi, lähetämme sähköpostiisi uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista koulutuksistamme noin kerran 1-2 kuukaudessa. Voit perua tilauksen minkä vain uutiskirjeen lopusta. Lue tietosuojaseloste.

Sähköpostiosoitetta ei anneta muille tahoille, eikä siihen lähetetä mainospostia. Koulutuksiin liittyvistä muutoksista ja uusista päivistä saatetaan infota muutaman kerran vuodessa.

PhysioTrainer-koulutusmateriaali kuva

Koulutusmateriaaleihin on sisällytetty keväästä 2017 alkaen Timo Haikaraisen uutuuskirja ”Lihaskasvu ja rasvanpoltto -Tee tuloksia ennätys ajassa. Suomen kokeneimman treenarin menetelmä”

Kesto ja laajuus

PhysioTrainer-koulutukseen kuuluu 12 lähiopetuspäivää (noin 110 lähiopetustuntia à 45min). Koulutus on normaalia pt-koulutusta lyhyempi, koska osa EHFA:n vaatimuksista katsotaan hyväksiluetuksi fysioterapiatutkinnon myötä. Toisaalta PhysioTrainer-koulutus sisältää joitain fysioterapian erityisaiheita joita EHFA:n vaatimukset eivät sisällä. Lähiopetuspäiviä tukee laaja itseopiskelumateriaali sekä harjoitustehtävät. Teorian ja käytännön lisenssikokeet pidetään koulutuksen lopussa. Itsenäinen opiskelu huomioiden koulutuksen työmäärä on noin 190 tuntia (à 60min).

Paikka ja hinta

Koulutus järjestetään yleensä Espoon Otahallilla (Otaranta 6, 02150 Espoo).

PhysioTrainer personal trainer -koulutus: 2190 € sis. alv 24% (1766,13 alv 0%).

Kouluttajat

Miksi valita PhysioTrainer-koulutus?

Asiansa tunteva järjestäjä

Koulutuksen järjestää yhteistyössä FIHF Oy sekä Terveysliikuntainstituutti. Yritykset ovat erikoistuneet fysioterapeuteille räätälöityihin koulutuksiin. Terveysliikuntainstituutti aloitti toiminnan jo vuonna 1986 ja osa sen toiminnasta on nykyään jaettu FIHF Oy:lle, jonka vastuulla on PhysioTrainer-koulutuksen käytännön järjestelyt. Yritykset ovat Suomessa kouluttaneet yli 5000 fysioterapeuttia ohjaajaaksi tai trainereiksi. PhysioTrainer-koulutuksen pt-aiheiden kehittämisestä on vastannut pt-alan edelläkävijä Kuntokompassi.

Huippukouluttajat

Kouluttajina ovat oman erityisalansa parhaat asiantuntijat Suomessa. Pääkouluttajana toimiva Timo Haikarainen on yksi liikunta-alan arvostetuimmista PT-kouluttajista, valmentajista ja luenoitsijoista Suomessa. Muut kouluttajat ovat myös erittäin tunnettuja erityisesti fysioterapiapuolella. Koulutusvastuu on jaettu niin, että aina se henkilö, jonka eirityisalaa aihe koskee, pitää kyseiset luennot.

Kattava koulutusmateriaali

Koulutushintaan kuuluu laadukas PhysioTrainer-kansio, jossa kaikki koulutuksen luentokalvot sekä luentoja tukeva muu itseopiskelumateriaali kaikista aihealueista, kansion elektroninen versio, Timo Haikaraisen uusi kirja, liikepankki sekä videomateriaalia liikkeistä.

Ei lisenssimaksuja

Fysioterapeutti saa PhysioTrainer-tavaramerkin käyttöoikeuden koulutuksen suoritettuaan eikä tavavamerkin käyttöön liity lisenssimaksuja. Emme myöskään vaadi minkään järjestön (FYSI tms) vuosijäsenyyttä, eli jäsenmaksuista aiheutuvia piilokuluja ei meille ole.

PhysioTrainer-rekisteri

Terveysverkon verkkosivuilla ylläpidetään PhysioTrainerit-rekisteriä, josta asiakkaat löytävät kaikki PhysioTrainerit paikkakunnittain ja voivat olla heihin suoraan yhteydessä. Rekisteristä on mahdollista saada myös ilmainen linkitys omille kotisivuille. FIHF Oy tekee markkinointia myös PhysioTrainereiden puolesta. PhysioTrainereillä on oma Facebook-ryhmä tukemassa alkuun pääsyä.

Sujuvat järjestelyt

Koulutuspaikka Otahalli sijaitsee Otaniemessä länsimetron lähellä, hotellin vieressä. Ilmaista pysäköintitilaa. Koulutukseen sisältyy veloituksetta kahvi, tee, hedelmät ja ”muu pieni purtava”. Tarjoilut kaikilla koulutustauoilla. Lähistöllä on edullisia lounaspaikkoja.

Hinta ja laatu!

Pyrimme aina tarjoamaan huippulaadukasta koulutusta kilpailukykyisillä hinnoilla laadusta tinkimättä. Palautekyselyn perusteella syksyn 2018 kurssi sai 4,6/5 tähteä ja 100 % kurssilaisista suosittelisi koulutusta tuttavilleen. Vapaamuotoisia koulutuspalautteita:

”Koulutus syvensi paljon vanhaa tietoa ja opetti uutta.”

”Koulutus vastasi odotuksiani. Aion hyödyntää oppimaani ja hakeutua pt-hommien pariin heti, kun saan tutkinnon :)”

”Mielenkiintoinen, hyvin ja perusteellisesti suunniteltu/toteutettu, monipuolinen kokonaisuus, paljon käytäntöön siirrettävää asiaa!”

”Vastasi odotuksia hyvin! Ei ollut mitään turhaa perusjuttua, mitä tiedetään jo.”

”Sain tietoa ohjelmoinnista, ravinnosta ja saliharjoittelusta, mitä olin toivonutkin. Tiivis paketti käytäntöä & teoriaa sopivassa suhteessa. Hyvä, kun kuntosaliliikkeet käytiin läpi monta kertaa, niin jäi hyvin mieleen!”

”Valmennusnäkökulmasta sisältö oli täysi 10. Tykkäsin ryhmästä paljon ja opin varmaan enemmän, kuin fyssarikoulussa ikinä! 😀 Käytännön ja teorian määrä/suhde hyvä. Odotin enemmän tukea toiminnan aloittamiseen, siis business-puoleen. Nyt jäi kotitöitä ja epävarmuutta tällä saralla. Myös SoMe-hommien läpikäynti markkinoinnissa olisi hyvä ottaa huomioon alan SoMe-trendikkyyden. Hyvät järjestelyt, aina oli kahvia ja tilat tosi hyvät. Kansio oli huonokuntoinen, mutta digiversio matskusta auttoi.”

”En osannut odottaa näin monipuolista sisältöä ja ammattitaitoisia opettajia, siinä mielessä koulutus ylitti odotukset. Koulutus on kokonaisuudessaan todella monipuolinen!”

Luemme huolella kaiken koulutuspalautteen ja kehitämme koulutuksiamme jatkuvasti.

Lisää valokuvia koulutuksesta:  Facebook PhysioTrainer 2018 -kuvia

Kysy lisää PhysioTrainer-koulutuksesta yhteydenottolomakkeella tai toimisto@terveysverkko.fi.