Rintasyöpä – kuntoutumisen tukeminen

Kenelle: Fysioterapeuteille, lymfaterapeuteille, pilatesohjaajille, kuntoliikuntaryhmien ohjaajille
Laajuus: 8 tuntia
Ajankohta: 26.11.2017
Paikka: Otahalli, Espoo
Hinta: 250 € (sis. ALV, koulutusmateriaalin ja kahvitarjoilun)
Tämä koulutus on jo pidetty. Kerro meille, jos haluat tiedon, kun uudesta koulutuksesta päätetään. Yhteydenottolomakke tai toimisto@terveysverkko.fi.

Rintasyöpäkoulutus kuvaRintasyöpä on Suomen yleisin syöpä – lähes joka kahdeksas suomalaisnainen sairastuu siihen jossain elämänsä vaiheessa. Kuinka sinä ohjaat rintasyöpään sairastunutta kuntoutumaan? Entä käsittelemään leikkausarpea? Päivitä osaamisesi tässä ainutlaatuisessa täydennyskoulutuksessa.

Koulutuspäivässä kerrotaan rintasyövästä, sen yleisimmät hoidot sekä hoitojen sivuvaikutukset. Opitaan tunnistamaan kovettuneet imusuonet (lymfastrangit) ja ohjaamaan asiakas itse käsittelemään ko. alueita. Ohjataan myös arpien hoito sekä leikatun alueen ja olkapään käsittely. Liikkuvuus-
ja lihaskuntoharjoitukset tehdään pilatesmetodin mukaisesti ”MammaCa-tunnilla”. Lisäksi käydään läpi lymfaödeeman ennaltaehkäisy ja hoito sekä neuropaattisen kivun hoitokeinot. Lopuksi käsitellään miten helpottaa saattohoitoasiakkaan oloa.

Fysioterapeutti Eija Olkkonen on viimeiset kuusi vuotta tehnyt töitä rintasyöpään sairastuneiden kanssa. Hän on yhdessä asiakkaiden kanssa etsinyt ratkaisuja kireisiin faskioihin, pinkeisiin ihomuutoksiin, aristaviin arpiin ja turpoileviin kudoksiin. Oikeat liikuntaharjoitteet ovat avainasia kuntoutumisessa. Itsehoidon ohjaaminen asiakkaalle on jokaisen ammattilaisen tehtävä.

Aikataulu: Koulutuksen alustava päiväaikataulu on kello 9:00 – 17:00.

Kouluttajat: Fysioterapeutti Eija Olkkonen ja PhysioPilates-kouluttaja Marianne Kyrklund

Rintasyöpä koulutus kuva

Koulutuspalautetta

Saimme ensimmäisestä koulutuksesta runsaasti positiivista palautetta sekä pari parannusehdotusta, mm. käytännön osuuksien lisäämiseksi. Huomioimme kaiken palautteen koulutusta kehittäessä. Alla muutama palaute.

”Erittäin kiinnostava koulutus, joka varmasti muotoutuu vielä, mutta oli jo nyt hyvä. Nautin päivästä!”

”Paljon hyvää ja tärkeää tietoa! Olisi riittänyt asiaa vaikka pariksi päiväksi. Arven käsittelyä ja sidontaa olisi ollut mukava ja hyvä päästä itse harjoittelemaan. Käytännön harjoittelua teorian tueksi! Paljon hyvää ja tärkeää tietoa! Olisi riittänyt asiaa vaikka pariksi päiväksi. Arven käsittelyä ja sidontaa olisi ollut mukava ja hyvä päästä itse harjoittelemaan. Käytännön harjoittelua teorian tueksi! Koulutuksesta sai hyviä eväitä käytännön työhön, ja koulutuksen antia tulee varmasti hyödynnettyä tulevassa työssä.”

”Erittäin hyvä kokonaisuus. Työtä tukevaa tietoa. Käytännönläheistä. Vaikka oli Eijan ammatin kautta tulevaa tietoa, se ei näkynyt tai tuntunut siltä. Arven käsittely oli todella hyvää tietoa.”

”Todella mielenkiintoinen ja asiantunteva ja hurjan paljon uutta tietoa antava. Paljon keskustelua, mikä oli huippujuttu. Kertaus omaan osaamiseen ja myös uutta ideaa!”

”Aivan mahtava anti kokonaisuudessa ja paljon uutta tuli. Olisin voinut kuunnella jopa kaksi päivää aiheesta. Palpointiin harmisti jäi liian vähän aikaa. Turvotuksen helpottamiseksi todella paljon apua/tietoa työhöni.”

”Todella hyvä ja monipuolinen koulutus. Käytännön harjoituksia ja käsittelyoppia voisi olla aina enemmänkin, vaikkakin tässä hyvässä suhteessa myös teoriaa. Rento ja vapaa ilmapiiri. Sain tulevaisuutta varten hyvää sisältöä ja konkreettisia työkaluja.”

Voimmeko auttaa?