Rintasyöpä – kuntouttamisen tukeminen

Kenelle: Pilatesohjaajille, kuntoliikuntaryhmien ohjaajille, fysioterapeuteille
Laajuus: 8 tuntia
Ajankohta: 3.9.2017
Paikka: Otahalli, Espoo
Hinta: 250 € (sis. ALV, koulutusmateriaalin ja kahvitarjoilun)
Koulutus on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle: toimisto@terveysverkko.fi tai yhteydenottolomakkeella.

Rintasyöpäkoulutus kuvaRintasyöpä on Suomen yleisin syöpä – lähes joka kahdeksas suomalaisnainen sairastuu siihen jossain elämänsä vaiheessa. Kuinka sinä ohjaat rintasyöpään sairastunutta kuntoutumaan? Entä käsittelemään leikkausarpea? Päivitä osaamisesi tässä ainutlaatuisessa täydennyskoulutuksessa.

Koulutuspäivässä kerrotaan rintasyövästä, sen yleisimmät hoidot sekä hoitojen sivuvaikutukset. Opitaan tunnistamaan kovettuneet imusuonet ja ohjaamaan asiakas itse käsittelemään ko. alueita. Ohjataan myös arpien hoito sekä leikatun alueen ja olkapään käsittely. Liikkuvuus-
ja lihaskuntoharjoitukset tehdään pilatesmetodin mukaisesti. Lisäksi käydään läpi lymfaödeeman ennaltaehkäisy ja hoito sekä neuropaattisen kivun hoitokeinot. Lopuksi käsitellään miten helpottaa saattohoitoasiakkaan oloa.

Fysioterapeutti Eija Olkkonen on viimeiset kuusi vuotta tehnyt töitä rintasyöpään sairastuneiden kanssa. Hän on yhdessä asiakkaiden kanssa etsinyt ratkaisuja kireisiin faskioihin, pinkeisiin ihomuutoksiin, aristaviin arpiin ja turpoileviin kudoksiin. Oikeat liikuntaharjoitteet ovat avainasia kuntoutumisessa. Itsehoidon ohjaaminen asiakkaalle on jokaisen ammattilaisen tehtävä.

Aikataulu: Koulutuksen alustava päiväaikataulu on kello 9:00 – 17:00.

Kouluttajat: Fysioterapeutti Eija Olkkonen ja PhysioPilates-kouluttaja Marianne Kyrklund