Hormonijoogan peruskurssi

Kenelle: Pilatesohjaajat, joogaopettajat, fysioterapeutit, terveysalan ammattilaiset
Laajuus: 8 lähiopetustuntia
Ajankohta: 17.9.2017
Paikka: Otahalli, Espoo
Hinta: 250 € (sis. ALV, koulutusmateriaalin ja kahvitarjoilun)
Tämä koulutus on jo pidetty. Tarkista tulevat koulutukset koulutuskalenterista.

Hormonijooga kuvaHormonijoogan peruskurssilla tutustutaan hormonijoogaterapiaan, joka koostuu yhdistelmästä erilaisia dynaamisia joogatekniikoita, hengitysharjoituksia ja Mindfulness-menetelmiä. Tämän metodin on kehittänyt brasilialainen psykologi Dinah Rodrigues noin 30 vuotta sitten. Hormonijoogan peruskurssi antaa valmiudet ohjata asiakkaita metodin mukaisesti yksilöllisesti tai hyödyntää liikemateriaalia esimerkiksi pilatesryhmissä. Peruskurssin jälkeen voi hakeutua Hormonijoogan jatkokurssille, jonka jälkeen ohjaaja saa hormonijoogaopettajan pätevyyden ja voi tarjota hormonijoogakursseja asiakasryhmille.

Koulutuksen hintaan kuuluu koulutusmateriaali. Materiaali on tarkoitettu ohjaajan omaan käyttöön, eli liikekuvastoa ei saa edelleen kopioida asiakkaille.

Taustatietoa hormonijoogasta

Hormonijooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka aktivoi kehon omaa hormonitoimintaa umpirauhassysteemin kautta ja kohentaa naisten yleistä hyvinvointia. Jo muutaman kuukauden säännöllinen harjoittelu tasapainottaa hormonituotantoa ja parantaa elämälaatua vähentämällä esimerkiksi PMS- tai vaihdevuosioireita. Hormonijooga on hyvä vaihtoehto niille naisille, jotka haluavat luonnonmukaisen hoitotavan hormonikorvaushoitojen sijaan. Myös jotkut lapsettomuudesta kärsivät naiset (jos syy on hormoniongelmat tai polykystiset munasarjat) ovat kokeneet saavansa apua hormonijoogaterapiasta.

Lisätietoja: http://www.happyliikunta.com/kurssit/hormonijoog

Kouluttajasta

Anja Huovinen on toiminut yli 10 vuotta joogaopettajana. Anjalla on Suomen Joogaliiton pitkän linjan jooganopettajan koulutus SJL. Anja kävi vuonna 2009 Dinah Rodriguesin ”Hormone Yogatherapy teacher” -koulutuksen ja aloitti koulutuksen jälkeen hormonijoogaryhmien ohjauksen Suomessa sekä Saksassa. Anja on myös opiskellut joogaterapiaa kansainvälisesti arvostetussa Svastha Yoga Therapy -ohjelmassa saksalaisen kirurgiortopedin Dr. Günther Nissen johdolla. Anja on julkaissut Varpu Tavin kanssa kirjan: ”Hormoniharmoniaa; ruokavalion ja joogan keinoin.” Koulutukseltaan Anja on diplomi-insinööri.

Aikataulu ja ohjelma

9:00 Tutustuminen
9:30 Luento: Mikä on hormonijooga?
10:30 Harjoituksia: hengitystekniikat / Bandhat
10.00 Alkulämmityssarja ja energiakierto/mindfulness harjoitus
11.00 Pääharjoituksia osa I
12.00 LOUNAS
12:30 Stressipoisto- ja rentoutusharjoituksia/ mindfulness
13:00 Pääharjoituksia osa II
15:30 Loppukeskustelu/kysymyksiä
16:00 Koulutus päättyy

Voimmeko auttaa?